Wednesday, January 28, 2009

I need help!

Nana sangat memerlukan pertolongan.


Markah kedua-dua kuiz ‘Novel and Short Stories’ Nana sangat.. umm.. mengecewakan.

Zaman kegemilangan ‘Drama’ semester lepas sudah lenyap begitu saja.

Jadi, Nana ingin menyeru kepada semua rakan-rakan dan senior-senior BENL [especially the dorkistic designers! XD], rakan-rakan TESL Nana di UNISEL, kepada Mrs. Key juga [kerana beliau merupakan pelajar TESL IIUM], juga kepada Kak Nani dan Kaklong [kerana mereka berdua sudah graduate dengan ijazah TESL dalam genggaman], juga kepada cousin kesayangan [kerana beliau merupakan pelajar TESL UITM].. TOLONGLAH SUMBANGKAN NASIHAT-NASIHAT YANG BERNAS UNTUK MEMBANTU RAKANMU/JUNIORMU/THE MAGNAE/ADIKMU/ SEPUPUMU INI~~ Nana tamaw dapat C untuk subjek ini!!

p/s : kpd para bloggers yang lain-lain juga, nasihat anda amat dihargai..

*Topik Tambahan*

Sejak Nana mula membaca surat khabar dulu, dah banyak berita pasal band berpecah, si A tinggalkan kumpulan itu, si B dibuang dari kumpulan ini, kumpulan C dibubarkan, si D keluar sebab maw kawin, si E pulak maw bergerak secara solo, dan sebagainya. Nana tak rasa apa pun, sebab kes-kes terbabit tidak pernah terjadi pada idol group atau band kegemaran Nana. Tapi, sekarang Nana dah faham perasaan peminat-peminat yang pernah menghadapi kes-kes terbabit. [kes? Sesuaikah perkataan ini?]

Selepas 600 hari bersama FT Island, Wonbin mengambil keputusan untuk meninggalkan band tersebut. [Ya, 600 hari. Kewujudan FTI belum mencecah dua tahun pun].Keputusan yang menggemparkan para primadonna*. Tiada alasan diberikan. Haish.. mengapakah? Nana sangat berharap ini adalah rumor semata-mata, malangnya, berita ini sudah disahkan. I’m waiting for them to come back to Malaysia [selepas kes konsert yg dibatalkan itu], tapi kalau datang balik pun.. Wonbin sudah tiada pula. Tidak best..

According to the company, Wonbin had come to this hard decision after thinking about it for quite some time. The other members have stated that "it is sad to see him go and that we hope to be able to grow through this rough transition."

Seperti yang dinyatakan oleh presiden ‘FT Island International Forums’, seandainya selepas ini Wonbin muncul secara solo, atau bersama band lain, sila berikan sokongan sepenuhnya kepada Wonbin, sama seperti ketika dia masih bersama FTI. OK! I’ll do it ^^

Image Hosted by ImageShack.us

FT Island's management (F&C) has swiftly replaced Oh Wonbin, with 18 year-old Song Seung Hyun, who weighs in at 60kg and stands at 180cm's tall.

Song Seung Hyun stated:

"Since I've just recently joined the group, I will be lacking lots of experience, however I will try my best to not fall behind and will work hard to gain the love of fans."

Nana stated :

"I hope I can love you as much as I love Wonbin."

Image Hosted by ImageShack.us

Anyway, the idol rock band will continue as usual and will be coming back with a mini-album in February.

[source : allkpop]

p/s : *primadonna adalah gelaran kepada para peminat FTI.

p/s lagi : kolaj wonbin itu disiapkan dalam masa kurang dari 10 minit, maka rupanya cincai. harap maaf.

p/s lagi satu : sila lupakan bab wonbin ini. Tujuan utama entry pada kali ini ialah untuk mengumpul nasihat supaya Nana dapat improve dalam subjek 'Novel and Short Stories'!

21 comments:

keTiDaks3mPurNaAn said...

saya tak bley lupakan sal won bin.

Saya rasa kurang sempurna plak FT Island...

Hum...

I cant ingest it yet.

p/s saya tak layak bagi nasihat bout study etc..

NaNa PynkFaery said...

2 Q-chan :
saye pun x leh hadam lagi pasal wonbin ni.. haih..

mengapa x layak pula~~

pembebel yang setia ~ said...

bahagian manakah yang perlu dibantu? silalah beirtahu, cofirm akan dibantu!

NaNa PynkFaery said...

2 couzie :
kesemua quiz terbabit, leh tengok notes. dy bagi kbebasan kpd kta utk cari notes sendirik. means, kat ntenet la. tp bila jawab soalan, jawapannya x ada dalam notes.kadang2 tu, cari x jumpa sbb nots terlalu panjang [taw la wiki, kan...]

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

oh. ape lagi. BLAJAR RAJIN2!!

itu sja yg mampu sy nasihatkn. XD


oh ya.

sila jgn hampakan harapan bonda anda. C = hampa. B = not bad. A = gile lah!! wa caya sama lu!

lol

pembebel yang setia ~ said...

nanti emelkan la cth soalannye?mane taw bleh dibantu, jgn segan2 ye . hehe

DaSarangMin♥ said...

nak dijadikan cite,for the 2nd quiz, I x print out everything bout moll flanders. bile jwb, dpends on my own understanding.hish.my result sucked badly.lpas ni nk bwk laptop bile ad quiz lagi.ad ke quiz lg?(it seems tht i stated my own problem here, hehe)
p/s: i think the new gut in FT is kinda hot!well, the height tht is...

♥ NANA ♥ said...

adeh...can't help u skang sbb akk sndiri kena prepare myself utk assignment "killer" dia nih..huhu~

novel, mase akk dpt dulu, senang sikit. jadi nk bg idea pn tatau cane. senang sebab akk sgt betul2 study salman rushdie ngn dia, bnyk tnye pndpt dia wlo kena marah pn huhu~

NaNa PynkFaery said...

2 azeem-kun :
w'salam.

ya.. blajar rajin2.. baik!!

2 couzie :
insya allah. ^^. skang ni kcfina rase leh berharap dgn assignment saja. markah quiz mmg la dah x leh d ubah. buruk benar..

NaNa PynkFaery said...

2 DaSarangMin :
Nana ade pk jugak maw bawak laptop, tapi laptop beta sangat berat.. hoho..

yeah, dy mcm hot jugak. tp nana nak tunggu dorang nye new single next month sblom judge ape2.. ^^. i want to love him.

2 Nana unnie :
owh, ade assignment dgn dy eh. Nana, next week baru dpt asgnment. um, nana rasa nana sangat tak berminat dgn kelas tu~~

ღ~n0n0i~ღ said...

kalo nak dpt A, kenalah usaha sayang.. :D
best of luck!
tak tahu nak nasihat camne.tp bg kaknoi, jgn study last minute *wpun ada org yg memang bijak,study last minute pun takpe* tapi seboleh2nya. PREPARE! :)

wanie sk said...

ermmm..akak pnh hadapi prob yg sama 4 my quiz 1..disebabkan sir mazlan kata open book akakpun rilex jela tp bila tiba time quiz..akak jd kelam kabut coz masa sejam,mana nak sempat hadam notes2 tukan so akak gne method lain tok 2nd quiz iaitu bc in advanced n bila time quiz akak xbukAK pun notes n alhamdulillah memuaskan...tp 4 novel ni better score on assignments coz bnyk mrkh kat ctu..chayok2

wanie sk said...

eh...lupa..akak minat hyunjoong from ss501=)

NaNa PynkFaery said...

2 kaknoi :
owh.. terima kasih ya atas nasihat kaknoi itu!!

2 kak wanie :
tu la.. nana pun relax sbb open book. bil tgk notes, langsung x jumpa jawapan~ haish..

nana juga suka sama hyunjoong ok, and i dont share XD, haha!

Chazzie Minho said...

tidak!!! baru je nk 'in' ft island balik..tapi new member..hmm..ok kot.. Tepaksala dorkistic tukar layout since it got wonbin there..kang kl tgk kang sumer primas yg visit sedey plak (termasukla mod noona ni)

Novel? hmm..one of the best way is consult dia. I'm not the type who see the lec often tapi dgnlecturer sorang ini, lebih banyak anda jumpa dia, lbih byk yg anda akan belaja, yg takkan dia ckp kat kelas.. go go jia you!

Chagall said...

Don't worry....aku tau ank mesti leh buat nyerrr.....So, aku nyer cadangan: try la buat note ringkas tapi padat. Tah. Apa lagi, eh?

NaNa PynkFaery said...

2 kak fai (ikot emy.. haha) :
ye.. layout mungkin ptt d tukar krn para primas akan sedih, termasuk nana. haish..

consult sama dy..? huu... mungkin ada benarnya kata-katamu itu..

2 ace :
baik!!! tq!

Hanna J. Potter said...

apa benda soalan yg dasat sgt tu? emel mai nak tgk skit. sapakah pendesignnya ittew??

potterphreaque@yahoo.co.uk

wanie sk said...

xkira..haha..wlopun dia agak blur dlm 'we got married' tp ske tgk coz dia very detailed

Scarred Soul said...

Tqah xbrape suka claz dia dulu cuz dia macam taksub sangat dgn anything British...

Tapi not bad lah if kita mampu puaskan hati dia a.k.a bagi jawapan apa yang dia nak.

Tapi dia sangat 'killer' masa kitorang punye presentation (pasal Edgar A. Poe). So kena baca and prepare. Dia tanya banyak gila.

If dia cakap open book, possibly bace b4 quiz tu cuz mmg x sempat nak open pun buku tu. Tqah dlu sempat bukak pun utk check spelling nama character.

Tak pe... nana boleh punye.

Ni based on pengalaman amek novel dgn dia je... walaupun tqah tak layak sangat sebenarnya utk bg nasihat.

Nana hwaiting~

Chiayo!

NaNa PynkFaery said...

2 kak nani :
pendesign apa? pendesign soalan kah?

2 kak wanie :
haha, tgk la nana wat agif hyunjoong utk k.wanie tue..

2 tqah :
tqah da amik novel ek?? wa... kalau ade notes tu, bg la nana~~ huhu.

tqah, thx ok utk semua nasihat anda!!