Saturday, January 10, 2009

Wrong Delivery

Ingat lagi entri Nana tentang seorang kawan yang mencederakan hati Nana?

January 3, 2009 : Hurt

Oleh sebab dia pernah jadi kawan Nana yang sangat rapat, dan kami sering ber-sms, maka Nana tersasul. SMS yang sepatutnya dihantar kepada orang lain, dah masuk ke inbox Mr. S.

Pagi tadi, Nana sedang ber-sms dengan kawan Nana.

“Belum breakfast. Sabtu & Ahad, selalunya Fina brunch terus.”

SMS berkenaan terbang ke inbox Mr.S. He used to call me ‘Nana’, so bila dalam SMS tu Nana membahasakan diri sebagai ‘Fina’, secara automatiknya Mr.S tawu yang Nana tersilap hantar.

“Fina? Awak salah orang ni.. bukan nak anta kat saya ni”

“Alamak.. silap hantar. Sorry.”

“…”

“Sorry, tak sengaja”

“________[message yang Nana tersilap hantar tadi]_______. Nah, saya pulangkan balik SMS awak.”

“Tak pe. Ade lagi dalam Sent Items. Tq. Sorry.”

“Ala, tak payah la sori cik fina oi.. sy bukan boyfriend awak pun.. sy kat KL ni.. lenkali lah ye...bb”

Cari gaduh betol~ Orang dah mintak maaf tiga kali pun nak emo tak tentu pasal. Nana dah malas nak balas. Dah 21 tahun, tapi .. um, dah, malas maw komen sikapnya itu.

17 comments:

pembebel yang setia ~ said...

mcm loser je mr. S nih~

keTiDaks3mPurNaAn said...

Owh.. Rasanya saya da boley meng-agak apa yang menyebabkan Kamu dan S bergaduh...

Hehehe...

Jaa...

yeonwonhi saranghae... :)

Mady said...

A person like that should just be ignored. They're not worth your time hm? ^^
Anyway, I havent watched maou yet since i dont like to stream vids. But if you have it in your hard disk, maybe I make copies? Btw, Im on campus. Decided to continue my masters at uia.

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

aiyo. perlu ke ayat 'sy ni bukan bf awk' tu?

aiseh. sngt gay la org emo cmni. hahaha


*note: gay ada bnyk mksud. terpulang kpd anda nk trima sbg apa. tp mksud yg sy bawakn is, Gay = lame.

NaNa PynkFaery said...

2 pembebel yg setia :
tak sure la pasal loser itu, tp yg pasti, dy mmg menyakitkan hati~

2 Q-chan :
ya kah kamu dpt mengagak?

yeonwonhi geudareul saranghae ^^

2 kak mady :
guess what?? Nana baru je dpt dvd maou! rumate nana bagi pinjam! tp belum tgk lagi~ kejap lagi balik maw mula menonton! mcm best, deshou?

wah, buat masters kt cni? mcm kak nurul la ^^. meh la. missing u ^^

2 azeem-kun :
tu la pasal. ayat itu tidak kena pada tempatnya. krn sebelum ni pun, he's not my bf. ntah apa2..~

Chazzie Minho said...

kya!~ new layout lagik! *jeles..jeles...*

--too tired after feeling habes watching FTI's MVs..huh, tak hengat donia balik recording trus ngadap PC--

Hanna J. Potter said...

ew, that male is so homosexual!

ps: homosexual pun ada byk maksud, di sini maksudnya poyo.

penggunaan makna terbaru ni diestablish oleh pengutuk movie2 adaptasi di facebook. haha. mmg praktikal perkataan ni.

he's so homosexual, ignore him! LOL.

ღ~n0n0i~ღ said...

“Ala, tak payah la sori cik fina oi.. sy bukan boyfriend awak pun.. sy kat KL ni.. lenkali lah ye...bb”

what?lenkali lah ye..???
HAHA..cam le nana nak ber-sms ngn dia lagi.. perasan je! adeh.. =,="

NaNa PynkFaery said...

2 chazz :
yeah, new header! tapi ini versi lama. nana baru buat semula smalam. ptg ni nana upload. tp design nya sama, featuring the soshi girls ^^

2 k.nani :
owh.. nampaknya skarang satu pkataan boleh bawak banyak maksud pula.. ^^ thx for e info! n yes, fina mmg maw ignore dy. pnat sms dgn org mcm itu~

2 nonoi :
tu la pasal.. mcm la kita maw sms lagi dgn org mcm itu, kan, nonoi kan ^^?

ButirStar said...

apa la MR.S tu....
org salah hantar SMS pun nak emo ke???
bukan nana pi kutuk dia pun. kalo kutuk tu lain la cerita kan?

dia ni 'pighead' tol la.

P/S: bahasa kaklong, pighead bermaksud bongok tak bertempat

NaNa PynkFaery said...

2 kaklong :
owh..
mengapakah semua org muncul dengan definition baru2 ni~ hoho

Awan Badai said...

Makhluk kat atas dunia ni memng macam tu. I mean, macam-macam.

So, Mr. S tu sebahagian dari makhluk-makhluk yag macam-macam tu.

Sebab tu dia macam tu. Haha

(apa aku cakap ni...)

NaNa PynkFaery said...

2 awan badai :
nana rase nana faham ape yg awan cuba smpaikan :)

::Amin Mansor:: said...

kwn kamu ingt kamu nk tackle dia.ehhhehe

keTiDaks3mPurNaAn said...

http://bilsign.deviantart.com/gallery/

sila lihat!!!!! sy sgt sgt sgt sgt suka!!!!

NaNa PynkFaery said...

2 Q :
dah tgk!
st suke jugak!
the colours.. sgt cantik!

NaNa PynkFaery said...

2 amin :
takkan la pulak..~