Monday, January 5, 2009

Don't Read 'fantasy'

Hari ni, lecturer ‘Novel & Short Stories’ Nana berpesan,
kami semua perlu menjauhkan diri daripada novel-novel ber’genre’ fantasy sepanjang semester ini.

Mengapakah?

Entah.

Dah beberapa kelas bersama dengan sir itu,
Dah berkali-kali juga dia menegaskan perkara yang sama.
Dia juga mencadangkan kami membaca novel-novel ber’genre’ romance dan thriller.

Mulanya, Nana ingat sekadar angguk, tanda faham dah mencukupi.
Takkan la betul-betul kena baca novel romance pulak kan?

Tadi, sir terbabit sudah menetapkan genre novel pilihannya untuk semester ini.
Romance.
Ternganga beta. Terkesima dan terpana.

Dia suruh kami beli sendiri.
British author. British set.

Pening la Nana macam ni.
Lusa, Nana akan ke Borders.. to buy my very first romance novel.
Haish.. tension.




Bila tension, Nana SHINee-ing!
Bila SHINee-ing, jumpa berita comel lagi.
Sambungan daripada entri yang terdahulu, along with the hoodies, kami ade post banyak lagi hadiah sebenarnya. Antaranya adalah accessories di bawah.



A fan caught SHINee’s Jonghyun wearing the ear studs we gave him in some pictures uploaded in the forum! *smiles*


Gambar-gambar tersebut sudah Nana kecilkan saiznya sebanyak 5 kali ganda. Tapi boleh nampak, coz ade blue star around the stud. Si Uploader gambar-gambar terbabit pun tak perasan ear studs berkenaan. Nasib baik ade yang meneliti dengan dahsyat XD.

Mood : Tension .. and Happy XD

Headphone : Love & War - Davichi

25 comments:

ImpErfectioNisAgiFt said...

"We started dating cos you're around me too much"

Ah~ Benar! Saya tak boleh membayangkan membaca novel 'Romance'.....
But then, for our class, Cikgu tersebut gave us a choice, Romance or Social with an inclination to social...

Saya maw ikut kamu pergi Borders..

NaNa PynkFaery said...

"We started dating cos you're around me too much" <-- comel.. haha

adakah kita berkongsi lecturer yg sama?

ImaginE said...

romance...

err..natasha oakley??

hehe

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

ohoh. nana kne baca novel romance. hohoho. lepas ni blajar menari tango pula ok?

XDD

DaSarangMin♥ said...

i think both of us are with the same lecturer. Mr. M.haha. romance is my thing :p i love romance novel especially from Iris Johansen and Nora Roberts. but, i think u dun have to pick up a "heavy" romance, if u noe wat i mean.haha.

Hanna J. Potter said...

nahiiiiin~~!! romance!?? no~!! haha. alamak. ganbatte kudasai!

ButirStar said...

apa kena dengan lecturer tu? salah ke baca novel fantasy??? (skarang tgh obses novel fantasy)

citer romance ni bosan. kekadang ada adegan yang...tuuuuuut....

kaklong ada satu je buku romance yang kaklong suke. Pride and Prejudice. Sebab citer dia macam klaka sikit. haha.

tapi mengikut apa yang cousin2 kaklong yang ske baca citer romance, citer zaman british boleh tahan. try la baca

ImpErfectioNisAgiFt said...

yep... i positively think so...

Chazzie Minho said...

earstuds for JH sudah dipakai!!!

they really like this time's gifts aite??

cant wait to see what Key and Minho akan pakai.

onew?? i guess dia akan pakai..tapi kita takkan nmpak unless dia ter"show" scara xsgaja sprti yg minho and jonghyun slalu buat.. got what i mean??? *clue: donald duck*

pembebel yang setia ~ said...

kcik fiena, baru ade can nk berkomen nih, internet mengong di umah, budu tol~ haha, so pink sumenye?

pembebel yang setia ~ said...

uik2 kcik fiena, sowie late comment here, haha, sbb internet mengong kt umah, neway, sumenye pink? and dorky? how sweet~

♥ NANA ♥ said...

hehe, nana-magnae...i think i have him as my comApp's lect. first time met him today, he's ok. need to catch up with him though hehe ^^ happy studying novel!

p/s: i took novel wif him b4. he's good if u do consult wif him in case u dont understand/dont wanna understand what's he's saying ;)

saru said...

amatlah susah bagi insan2 seperti kita untuk TIDAK membaca ataupon melihat bende2 yang fantasy.

betol takkkk

NaNa PynkFaery said...

2 azeem-kun :
ohoho.. tango?
maw terseliuh kaki beta..

2 Dasarangmin :
haaa.. kalau huda suke bace romance, leh la nana mintak tolong ^^. nana x jumpe g novel ape yg ptt d beli. huda ade ape2 cadangan?

2 kak nani :
arigato!

2 kaklong :
tu la.. nak ke x nak, kene bace gak ^^. kalau x, mcm mana maw survive sem ni. huhu.

NaNa PynkFaery said...

2 Q-chan :
oh.. kalau lecturer kite same.. nntleh la kite study same2 ^^

2 chazzminho :
eh? donal duck? apakah? onew sangtae?

2 pembebel yg setia :
haha, kalau x pynk, bukan kakcik fina la namanya itu.. ^^

NaNa PynkFaery said...

2 Nana-unnie :
comAPP is..? subject apakah itu? nanti nana-magnae pun kene amik juga kah?

em.. dy tu mmg la best juga sebenarnya.. nana terlalu emo agaknya.. haha

2 saru :
saye amatlah bersetuju!
susah la yg amat!

DaSarangMin♥ said...

kalo novel yang 2008 xtau la...
sbb huda ske bace British Regency era. ala2 Jane Austen gitu. haha.

ღ~n0n0i~ღ said...

I love Peach, written by Elizabeth Adler :)
novel lama tapi best :D:D

NaNa PynkFaery said...

2 huda :
owh... xpe, xpe. huda dah jumpe ke novel yg menepati ciri2 yg dy dah tetapkan tu??

2 nonoi :
oh ye?? sayang nye novel lama.. lecturer nana maw novel 2008..

ღ~n0n0i~ღ said...

hee~ ada2 je la lecturer nana ni :D
Nway da beli lom novel romance tu?

Chazzie Minho said...

hikhik... remember one of the gifts to Onew??? donald duck boxer!! hahahaha...so, it's pretty hard for us to catch if he wears it or not..cos his not the type who'll flash his boxer, unlike jonghyun and minho *pervert mode.. mianhe*

NaNa PynkFaery said...

2 nonoi :

tu la.. mcm2 lecturer tu.
nana dah g kino smalam..
sudahnya, novel fantasy jgak yg nana beli.. XD

hehe. im going to add ur link ok!

NaNa PynkFaery said...

2 Chazz :

owh, baru ingat!!!
ye, ye.. stakat ni x pnah nampak dy memflashing lagi, hehe ^^!

♥ NANA ♥ said...

ComApps in lang.learning ;) level4 nye core subjects..computer applications. maybe u'll like tht subject kalau dia yg ajar haha~

btw, last class...he mentioned tht he had read soem of his students' blogs...but bace je la. x commenting cz dia kate it's not fair (about sthg...xsure ape) masa tu, akk pk sape taw...of course la YOU. hey, mybe you r one of the lucky students yg dia bace blog mereka itu? *wink2*

NaNa PynkFaery said...

2 kak nana :
huH!! nana dah mule takot ni!
agaknya.. dy bc blog lain.. hehe.
*memujuk dr sndiri*