Thursday, January 1, 2009

Kata Syasya..

"Jangan dok gelak sangat malam-malam. Sat gi susah nak tido"
Itu kata Syasya.

Nana pun tak suka gelak malam-malam. Nana seorang yang sangat pentingkan tidur. Saye perlukan tidur yg cukup. Nana tak suka kalau Nana tak boleh tidur.


Laugh by swiftoniks


Semalam, Nana menghabiskan dua jam menonton tiga klip video yang SANGAT kelakar in a row. Sepatutnya, setengah jam je dah habis tengok. Tapi Nana ulang-ulang video tu, and I was laughing so hard ~~ >.<

Kol 1 pagi, Nana shutdown laptop, iron baju untuk g kelas esok, dan dengan pantas terjun ke atas katil bersalut cadar pynk itu.

Pusing kiri kanan, tengok jam, dah 1.30 pagi.

Pusing kiri kanan lagi, tengok jam lagi, dah kol 2.00 pagi.

Macam mana ni? Nana mesti tertidur dalam kelas nanti~

Pusing lagi... tengok jam, dah pukul 3 pagi.

5-6 kali pusing, 5-6 kali tengok jam.. akhirnya Nana boleh jugak tido..

Kali terakhir Nana tengok jam, pukul 4.20 pagi.
Nak nangis pun ade.. haish..

8 comments:

Violetz said...

Yer ke gelak manyak2 xleh tido?
Sian Fina.. Takperlah satu mlm je kan?

NaNa PynkFaery said...

Nana 2 Naz :
tataw la btol ke x..
tp berdasarkan apa yg berlaku smalam..
mcm btoi ja XD

ButirStar said...

kaklong pun pernah dgr org cakap macam tu tapi experience kaklong lagi scary la.

pernah sekali kami tgk citer lawak. masa tu kat hostel. mmg gelak giler2 time tu. lebih kurang pukul 2 pagi, kaklong dgr org ketawa. ingatkan roommate kaklong. rupa2nya...teng...teng...teng... ada orang tumpang gelak dalam bilik. nasib baik yang lain tido mampus. kalau tak, mereka semua akan kena histeria....huhu

NaNa PynkFaery said...

2 kaklong :
woooo.. takotnya..
ada org tumpang gelak~
aih, bapak scary~~~

ImpErfectioNisAgiFt said...

i noe exactly how it feels...

but, really? i guess when we're thinking too much, or get involved with sumtin our minds cant stop working, thus= difficulty in sleeping

NaNa PynkFaery said...

2 Q-chan :
boleh jadi benar katamu itu..

ღ~n0n0i~ღ said...

yerp~ mmg pun :)
ibu pun ckp mcm tu jugak
lagipun bukan sebelum tdo je,kalo ikutkan mmg x baik gelak banyak2..hehe
gelak cket2 suda..

tp nak wat cane kan..kalo da kelakar sgt,xleh tahan, kena gelak gak..hehe

NaNa PynkFaery said...

2 nonoi :
tu la.. dah beruasaha menahan diri dr ketawa~ tp x berjaya.. hehe