Thursday, August 28, 2008

Haengbok Hamnida! (I'm happy!)

Kenapa Nana happy??

Ada beberapa sebab..

1. Dua minggu lepas, Nana sedih sbb Nana silap baca untuk midterm 'drama'. Nana kalut je memorize themes sume play yg dah blajar. Tengok2, bila dpt soalan, kene define terms??? Nana langsung x baca, x memorize. Then tanye pasal 'everyman' as an allegorical play (kepada yang x blajar 'drama', korang memang x faham soalan ni. so, abaikan, hehe). Uh, jadi Nana jawab terms, and essay, ikot kefahaman sendiri, dan cuba sedaya upaya ingat balik ape yang madam ajar dalam kelas. Honestly, Nana target, paling tinggi pun 10/20 la.. sedih.

Tapi hari ni, bila dapat paper. Huh? 17/20!! Maksudnya, Nana memang faham, dan pemahaman Nana memang tepat, haha! Dah la 17.. paling tinggi dalam kelas pulak tu! Maka, Nana pun happy!

2. Nana dapat balik paper midterm psychology. Markah hebat jugak! (Bukan nak berlagak, Nana cuma nak berkongsi kegembiraan Nana dgn para bloggers!). Berbaloi Nana hafal sume bahagian otak dan fungsi2, dan segala macam lagi. Jadi, Nana pun happy!

3. Esok, Nana nak balik rumah! Cuti lima hari. Mesti lah Nana happy!

4. Untuk subject leadership, Nana dapat jawatan Pub & Pro (Publication and Promotion). Nana kene design logo, poster dan banner untuk IIUM Recycle Open Day. Nana bertungkus-lumus untuk siapkan semua tu. Tadi, bila Nana tunjukkan hasil kerja Nana kepada rakan2 sekumpulan, semuanya puji skill photoshop Nana. Maka, Nana happy.

HAENGBOK HAMNIDA!!

13 comments:

Chazzie Fairuz said...

congratulations! Drama will always be my fave subject especially with Ms. Aisyah.. happy vacation!

*downloading Shinee's new MV and performance*

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

HAPPY jer hdup dia. alhamdulillah. ^^


smoga kcemerlangan dpt diteruskn. =)

Trini said...

Nana!!! oh my GOD! u'r d one who got 17?!!! argh... envy u dear.. envy2. btw i congatz u wth enviness.

ImaginE said...

huwaa...nana hebat...tahniah la dpt score dalam exam...

lenkali skor lagi tau...hehe

Nqb...da one n only... said...

Tahniah!!

ImpErfectioNisAgiFt said...

hehehe!

congrats yea!!!

Miss u btw...

hurm..
slamat puasa!!!

^^

nas_eyre said...

Tahniah Fina!!!! Saya tau, awak memang seorang pelajar yang baik. Herm....photoshop? Ajar saya!!!

NaNa PynkFaery said...

2 chazzie :

ms aisyah eK? dengar cite, dy garang. betulkah?

2 azeem :

ye, mmg happy. sbb tu tajok entry pon happy jek.

2 trini :
owh, jgnlah jeles.. nana pun tak sngka dpt markah gtu. btw, ur class ade yg dpt 18 kan??

2 imagine :
tq, ya!!

2 nqb :
tq atas ucapan tahniah anda!

2 Q-chan :
tq! rindu kamu juga~

2 ace :
huh~ tq, tq. ajar? nk ajar gmana~ kamu d mana, sy d mana~

Chazzie Fairuz said...

oh tidakk...tidakk...i think she's my fave so far..

i got shinee's alb already..hmm... not really anticipating except the shong shinee world and love like oxygen..


salam Ramadhan!

NaNa PynkFaery said...

2 chazz :
owh.. sbb, kawan2 nana kte dy garang ^^'', huhu.

love like oxygen sgt best!

Chazzie Fairuz said...

ahax..dia garang certain times je..hikhik...ada time dia sgt very nice!

Nur Azhanee Othman said...

tah-ni-ah la, na? semoga terus berjaya!

NaNa PynkFaery said...

2 chazzie :
sangat very?? hehe. tentu lah sgt baik.. hehe

2 k.nani :
terima kasih, hehe