Monday, August 18, 2008

Jangan bergaul dengan manusia B****.

Pengajaran yang Nana dapat pada malam ini.
Jangan bergaul dengan manusia bodoh.
Nana rasa, Nana pun jadik bodoh skalik~

Hanya kerana chatting ngan manusia xberapa cerdik selama 20 minit,
Nana dijangkiti virus bodoh~~
Huh. Harap2 lepas ni Nana x terjumpa manusia bodoh lagi.
Nana takmau dijangkiti kuman bodoh.

***

Drama bodoh dimulakan dengan si dia, tersilap transfer lagu thru YM. Lagu ape ntah, nyanyian ella dan shah (something like that, dah x ingat).

Nana : Lagu pe?
Baka : eh silap. Bukan nak kasi awak. Perasan!

[pe hal mamat ni? tetibe tuduh Nana perasan pulak?]

Nana : Sape perasan? Macam la saye layan sangat lagu mly.
Baka : Hoh, blagak. Mementang masuk UIA.

[apa kena mengena ni?]

Baka : xlayan lagu mly konon. Padahal makan belacan.
Nana : Ape kene mengene belacan ngan lagu melayu pulak?
Baka : Buat2 x tawu pulak.
Nana : owh, kalau kte nk wat belacan, kite kene lanyak n hancurkan sume bahan2. Same r ngan lirik lagu melayu yang hancur, ranap tue.
Baka : hek leh, sombong. Die sorang je dengar lagu omputih tu.
Nana : Apa salahnye. Kalo dengar pun, xkan la sy sorang je. Berjuta manusia dengar lagu inggeris.

Perbualan ni x tamat di sini, tapi berlanjutan selama spuloh duaploh minit lagi, dan dia menggelar Nana belacan.

Owh, dia bodoh.
Nana pun bodoh jgak sbb layan dia.

~

15 comments:

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

ahaha. starting je dah bodoh. xper. kadang2 mmg cmtu. terlayan bodoh yg akn mnyebabkn sndiri jd bodoh akbat dari kbodohan org lain yg menjangkiti org lain.

then again. There's a limit to a stupidity, but when succeeded it became contagious. XD

Muhammad Suhaimi said...

salam ya...

heh... manusia macam2 nana... lagi ramai kita kenal, sebenarnya lagi pandai kita akan jadi.

n hari ini mesti nana baru tahu ada orang bodoh kat dunia ni yang kita harus jauhkan...

well, thats good experience.. huhu...

NaNa PynkFaery said...

2 azeem :
tu la pasal. starting je dah merapu. terkebil2 Nana chatting dgn manusia terbabit, haha.

2 suhaimi :
ye, nana dah tahu jenis manusia yg perlu kita jauhi!

pengalaman tersebut akan nana jadikan pengajaran, hehe.

Hanna J. Potter said...

orang itu gila. cara bercakap pun dah menunjukkan kesingkatan akalnya. jgn terlibat lagi dgn org begini. mereka membawa virus berbahaya; KEBONGOKAN. nama virus pun dah seram, kan?

DORKISTIC!design said...

huh...karut ni! sebagai non-malay song listeners..sy terasa tamparannya! but then we have our own rights and opinions about what we want to listen and what we don't want to listen aite?? ehhehh...such a funny convs...

Hanna J. Potter said...

ok, mcm ni cara nya. p login shoutboxes, paihtu click kt shoutbox configuration, paihtu dia kuaq list tau, click [change] yang tercatat kat sebelah benda ni 'Max. number of signs Text line/of a message' pastu pi select 250 hurur per-msg and 25 huruf per-line. reti? sakit otak lah nk taip kt tagboard terputus-putus sana-sini, hilang macho ah.

NaNa PynkFaery said...

2 k.nani :
tu lah, walaupun ni bukan kali pertama fina terserempak dgn virus 'bongok' ni, tp yang kali ni, mmg merbahaya betul.

2 chazzie :
tawu x pe. kalau makan belacan, mmg wajib dgr lagu melayu ke? pandangan merapu dan x berasas. suka hati la nak layan lagu ape, kan?

-miyn- said...

weirdo he is!

but then, kalau x makan belacan x dgr lagu melayu buleh? haha, btw, nana x bodoh la lyn dia..

DORKISTIC!design said...

yeah...listening to malay song didn't make u malay, and listening to korean songs didn't make you korean...am i right?? uishh.buleh jadi issue utk argumentative essay ni..hahaha

seadig said...

del je nama b*** dlm list messenger tu.
sedapnye sambal belacan.

NaNa PynkFaery said...

2 miyn :
tu la pasal. dia menakrifkan 'melayu' dgn belacan. ntah hape2.

2 chazzie :
u are absolutely right!

2 seadig :
betol tu.

e-zul said...

well, tak semua lagu melayu itu teruk.

tapi. si baka itu trsangatlah baka, mmg sah dia takde keje.

sabar je la lirin.

NaNa PynkFaery said...

2 ezul :
sbenarnya, bila Lirin kutuk lirik lagu mly tu, mmg lirin taw yg x sume lingkup. ade yg liriknya x lingkup. tp, lirin tulis cam tu, utk sakitkan hati dia. huh~

Trini said...

nana...mcm kasihan pulak kt dye itu krne nana mgelarnye mnusia buduh..huhu

NaNa PynkFaery said...

2 trini :
uh~ x pe. nana sedar dlm kjadian ini, kami berdua pun bodoh~