Friday, August 8, 2008

Wujudkah ..?

Mood : SANGAT marah
Picture by Dickie67


Buat pertama kalinya, Nana rasa macam nak bunuh orang.
Honest, memang rasa macam nak bunuh dia.

- Cerita bermula dengan laptop Nana diserang virus.
- Maka, Nana hantar my 'Renji' kpd Fazli, manusia yang dapat me'reformat' Compaq Presario walopun kami, para pembeli Compaq tak ade CD driver.
- Nana percaya ngan Fazli ni, sebab kerja dia memang sentiasa memuaskan.
- Entah kenapa, sem ni bakat dia mula terpesong.
- Guys, Renji kesayangan Nana dan di'reformat' 4 kali dalam masa sebulan!
- 4 kali! equals to rm80!
- Dwet x de masalah. Nana bukan nye ada masalah kewangan. Tapi masalahnya, tak berbaloi! 4 kali reformat, x sudah2 masalah.
- button shut down, function silap. 4 kali shutdown, 4 kali Renji restart sendirik.
- bila dah reformat sekali lagi, dia install VISTA pulak! kawan Nana nye laptop, ram 1gig pun lembab tahap kura2. Nana nye Renji 512 je, intel celeron, wat pe install vista? Nk bagi meletup laptop saye ke??
- lembab, jangan cite! selang 5 minit, hang! nak marahnye~
- Antivirus Kaphersky, key kene blacklist.
- Adobe Photoshop, installation x complete.
- PALING DISASTER adalah sound laptop Nana~ walaupun dah maximum, bunyi nya macam berbisik! Honestly, Nana x menokok tambah. Memang macam berbisik! It's a Compaq, lah! Ape lingkupkan sound Compaq Nana nih!

Lalu kami berbalas SMS :

Nana :
"Awak.. ape dah jadi dengan sound laptop saye. Dah maximum ni, tapi bunyi macam berbisik.."

Fazli :
"Ha?"

Nana :
"Ape 'ha'? Sound laptop saye dah jadi 10 kali ganda lagi slow dari acer!"

Fazli :
"I'll check it later, saye de program nih."

Fine! Geram!


WUJUDKAH WALAU SATU ALASAN PUN UNTUK MENGHALANG NANA DARI BUNUH DIA?

p/s: IIUM students (yg bace entri ni), boleh bagitahu kat mana AinCOM? Tatawu mane nk cari~


12 comments:

EmcEE_SubZeRo said...

salam

aaa? beliau reformat kpd kwn nya n kenakan charge? adeh. ok. maybe kat UMP terlalu rmai org bole reformat laptop so xde sape charge duit. sms je 'wey. tlg reformat laptop aku. nnt aku dtg rumah kau' beres. haha

anyways, sabar2. bkn beliau jahat. mesti ada sbbnya. tunggu la dier habis 'program' dia tu. nnt dia reply dgn alasan nya ok? ;)


sabar nana-kun. SABAR!! ^^

Chazzie Fairuz said...

hoho...aincom.. dari jalan yg wat bazaar ramadhan tu, belok kanan, anda akn berada di tgh2 building engin, then, dengan mengadap ke arah kolej pompuan (aminah and hafsa) belok kiri..jln terus.. nnti jumpa aincom.. heheh...sorry, tak reti bg direction..

Nining Ngadimun said...

nana..xyah la format ngn itu budek lgi.
aincom kat engin, kat e2, jln je terus kat centre, nana akn melalui alpha building n akhirnye akn jpe la aincm tue.
nining de sorg kwn yg pndi format2 ni gak, tp tkot nti jd cm itu fazli pulak.

Nining Ngadimun said...

n...jgn bunuh dye. hahaa

Hanna J. Potter said...

hm, semua alasan kedengaran kukuh. bila mao dilaksanakan? hoho. lawak saja, lawak saja. jgnlah bunuh. luahkan ketidakpuasan hati sudahlah. heh.

sabar, sabar. perkara ini boleh diselesaikan tanpa pertumpahan darah, ohoho.

NaNa PynkFaery said...

2 azeem :
ye.. esok program dy akan habes. maybe selasa adalah hari yg sesuai utk contact dy. tp nana dah xrasa nk contact dy lagi. sakit hati.

2 chazzie n nining :
terima kasih atas direction anda berdua! Nana akan cari AinCOM smpai jumpa!

2 nining :
susah utk m'halang diri dari membunuh si fazli ni..

2 kak nani :
tanpa pertumpahan darah .. ?
owh .. agak susah ..

pukka48 said...

perghhh.turn off gile mcm ni.sure rase nk tumbuk die bertubi2 tanpa henti selame 2 hari.hahaha :p.tu lah manusia,da maju sket bisnes bknnye nk maintain or tingktkn mutu keje.sabo je la

Hanna J. Potter said...

mungkin boleh diberi kelonggaran, lantaran masalah yg ditimbulkannya agak besar juga. oklah, tumpahkan setitik dua. hehe. wat say you? -Aragorn

NaNa PynkFaery said...

2 mimi-san :
tu la pasal.
melayu mudah lupa..

2 k.nani :
setitis dua memang boleh!

Hanna J. Potter said...

wei adik aku, apa pasai entry terbaru tak buleh komen? kanda sudah refresh byk kali ni. adakah komputer ku gila, atau kamu sudah set utk tamau komen? klik edit post, tgk kt bwk composer box tu...kanda pun pernah juga terjadi begini..

Tsukiko said...

owh.. baru ku taw sape yg maw nana bun**....
hahaha! fazli rupenya...
he charged everytime u anta?
eisyh! x patot!!!!!
jom kita wat plan tuk erm...
bersihkan dunia??
hee....

NaNa PynkFaery said...

2 Q-chan :
yep, die charged.
tp yg die sendiri lingkupkan tu, dia x charged la.