Wednesday, October 22, 2008

Haengbok Hamnida! (I'm Happy!) .::. Version 2


Bermula minggu lepas, Nana sangat busy!

- Perlu siapkan proposal leadership
- Leadership’s final presentation
- Script and props for drama
- Drama performance

Hari-hari kena buat props, hari-hari kena practice.
Hari-hari kena edit skrip.
Kejap potong kat sini, pas tu nak tambah kat sana pulak.
Tiap-tiap malam tido lewat.
Nana tak dapat kerjasama sepenuhnya dari beberapa group mates drama.
Jadi, practice tak berjalan dengan lancar.

Bila semua group mates dah mula sedar maksud ‘tanggungjawab’, banyak pulak masalah lain yang menimpa.

Yang ade test, yang kene buat assignment, yang ade presentation, yang ade kelas malam, yang ade meeting.. semua orang banyak betol komitmen.
Jadi, practice tetap x dpt dijalankan dengan lancar.

Sejam sebelum drama performance pun, kami masih buat latihan.

Masih ada yang tak ingat skrip, lighting pun tak tentu hala. Oleh sebab tak pernah practice, Nana pun tak tawu kat mana part Nana, memang kelam kabut. Nana yakin yang group Nana tak dapat perform dengan baik. Semua tunggang-langgang. 15 minutes sebelum drama performance, props kami tak siap lagi. Huru-hara, guys..

Akibat terlalu risau dgn performance tu, Nana tak makan sepanjang hari.. sangat lapar, oK!
Nana sangat miserable.. Sesiapa saja yang tengok our final practice, memang tawu betapa problematicnya our group. Sangat tak tersusun. Allah je yang tawu betapa kecewanya Nana dengan group Nana yang tunggang-langgang tu, kecewa dengan diri sendiri (I’m the director), kecewa sangat-sangat that I cried few minutes before the performance!

Nana sangat bersyukur sebab Nana dapat sokongan yang tak berbelah-bahagi dari kawan-kawan Nana.

“Relax.. ure going to do just fine. I’m giving u my full support! Don’t u worry, darl..” – Q-chan

“Nana, what ever happens, Nik tawu semua efforts Nana towards the performance, and it’s not your fault..” – Nik-san

Oh yes, some ‘ganbatte’ wishes from Kak Didi and Ecah.

And also a hug from Syasya, my dear friend.

Sharp on 8.10pm last nite, my group was the first to perform. Somehow, entah macam mana, I think I did great. Our performance was not as bad as I thought it would be. Yes, ada yang lupa skrip, tapi pandai-pandai cover la. It supposed to be a serious performance (well, the play is about jual-jual organ badan, ok? Scary!), but somehow, tiba-tiba audiens ketawa a lot during our performance. Entah macam mana ter’transform’ ke drama komedi. I think we did great. Yeah, we did. Masa Nana turun stage, I heard something.

“Nana comel!!”, shouted Fredie.

Hehe, thank you, Fredie. I know I am.

Drama dah habes.
Proposal leadership dah hantar.
Leadership’s final presentation dah lepas jugak dengan jayanya.
Nana dah boleh senyum lagi ..
Haengbok hamnida!

p/s : Kenapa version 2? Sebab sebelum ni memang Nana ade post satu entri dengan tajuk yang sama.

10 comments:

ImpErfectioNisAgiFt said...

of coz Nana!!!!

U were great!

:)

I was there cuz i know tis going to be terr-i-ffic!!

NaNa PynkFaery said...

2 Q-chan :
tq...

Rabiatul Adawiyah said...

waaaa... tahniah2... congratulation....

mase kitaorg wat teater pon camtuh

last rehrsal pon tak betul lg...

bila dah btul2, hasilnye mmg menakjubkan...

hehehe... :)

Chazzie Minho said...

wahh..dah perform rupanya..too bad I can't watch..last two nights budak2 Shakespeares busy training for their presentation yesterday.. mesti dpt high marks ni! ^^

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

oh oh. version 2 eh.

adakah ini bererti, sejak penubuhan phykhappiness.blogspot.com ni.. nana bru happy sehappy2nya buat kali ke-2?

NaNa PynkFaery said...

2 kak ada :
tq, tq atas ucapan tahniah anda.. ^^''

2 chazzie minho :
owh~ high marks?
xsure pula..
tp rasanya, the lowest pun 10 out of 15 la >.<

2 azeem-kun :
w'salam.
owh, bukan begitu.
kegembiraan yg lain-lain tu..
x sempat d ceritakan dlm pynkhappiness, hehe ^^

Adry said...

Good see you happy again.. :)


Adry @ http://www.adrysabry.com

myadlan said...

nana. ur blog is on my list k..

btw congratz for finishing all your assignments. mesti best dapat berlakon drama.. pasni bleh wat teater best2 plak. next sem i'll come and watch eh?

hm.. lps ni mesti final exam lak.

seadig said...

ni br belajar blom kije lg. dah busy macam².

NaNa PynkFaery said...

2 adry :
tq ^^

2 adlan :
tq, tq~!
next sem nana dah x berlakon rasanya, hehe

2 seadig :
2 la pasal, bz betol..