Tuesday, October 14, 2008

FTI's After Love

Seperti yang para bloggers ketahui, Nana dijangkiti wabak ‘SHINee’ sejak 3-4 bulan yang lalu. Wabak tersebut, sedikit sebanyak telah mewujudkan jurang di antara Nana dan FT Island (instrumental band kesayangan Nana..). Ye la, dah hari-hari pun asyik mengadap SHINee je..


Semalam, Nana download MV terbaru FTI. Titled ‘After Love’, FTI telah menyebabkan demam SHINee yang menyerang Nana sedikit kebah (sedikit saja.. don’t worry, SHINee, Nana noona masih sayang kamu semua!). Ada pembaharuan dari segi gaya dan hairstyle, tapi mereka masih adik-adik comel kesayangan Nana ^^.




Ada kawan Nana yang tanya, antara FTI and SHINee, mana lagi best? Haish.. tak ada jawapan la untuk soalan ni. First of all, FTI dan SHINee dari kategori yang berbeza. SHINee is an idol group. Kategori yang sama dengan SuJu and TVXQ. They sing, they dance. FTI pulak is an instrumental band. They sing, dorang cipta lagu sendiri, main muzik sendiri, and they don’t dance~ FTI is the youngest instrumental band in Korea. Oh, did you guys know that the 5 members of FTI, their average age is 17.4? (SHINee’s 16.4).

Dah, nak cakap pasal ‘After Love’. (Sometimes ditranslate sebagai ‘Lying Love’. Nana tak sure yang mana satu..). Lagu ini sangat best. Bila Nana kata SANGAT best, I really mean it. Kak Nani, percayalah adindamu ini, lagu ini sangat best! Q-chan, percayalah Tomey-chan mu ini, lagu ini sangat best!



I'm downloading 'Colorful Sensibility' now.

Sehebat 'Cheerful Sensibility' (their first album), 'Colorful Sensibility' adalah album yang bila kita dengar, kita tak akan skip walau satu track pun.


To FT Island, great job, guys! Love u all!

--- Out of Topic ---

Malam ni Nana akan bertungkus-lumus untuk siapkan skrip drama.
Haih..

16 comments:

DaSarangMin♥ said...

ske rmbut Hongki skrg~
tp die dh makin kurus
huhu.

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

oh oh. nana-chan men'dua'kan SHINee dan juga FTI


hahahaha

Chazzie Minho said...

yeah..FTI's new stuffs are better than before ! I'm getting more interested on them because this is their best album so far.. and yeah, they kinda took off their "band + macho" into a more cute but manly look.. haha

Shinee and FTI both came from different genre and mainstream but they are doing great on their own.. seeing FTI going all white in their latest vid made me melt!!

*good luck in your script writing! eh, bila present Drama? ke dah lepas @_@

Trini said...

eh nining pnh tgk mv after love nie..n mmg agak best la..wp nining lgsung xtaw apa itu ft island...hehe

faycol said...

oit..bia betul ko ni peminat diorang...aku admit aku tak kenal dgn ftisland ni...tapi aku kenal si rain tu...tak sgka die ade band...

ape yg aku cuba nak cakap...dgn ada rain yg berusia 26 tu...tak mungkin la purata umur ftisland 17.4...

nasihat aku...lain kali jangan main tulis je...kene ambil tahu betul-betul...bukan senang jd peminat ni...

kalu nak aku kira purata untuk ko pun boleh... no ofens...chiauz.

NaNa PynkFaery said...

2 dasarangmin :
nana suke rambut sume! hehe. jonghun pun suke gak. but my fav ft islander is still minhwan!

2 azeem-kun :
owh, bukan menduakan~ ini.. namanya .. um~ terpaksa membahagikan kasih sayang, hehe.

2 chazzie :
yeah, they're getting better! nana dah jatuh hati berpuluh-puluh kali dgn bebudak ft ni. cute and manly look, eh? i agree with u!

n yes, both shinee n fti both came frm diff mainstream, and they r great on their own!

they look really nice in white!

NaNa PynkFaery said...

2 nining :
tak tawu? fti stands for five treasure island, hehe. the youngest band in korea with great talents. dan .. emm, better stop. sbb kalau dah start bercakap pasal fti ni, susah nak berenti~

2 faycol :
nampaknya ada sedikit salah faham di sini. actually, banyak salah faham encik faycol ni. tp, x mengapa. saye akan betolkan.

1. Rain mane ade band.
2. Kalau kira purata dengan umur Rain, mmg la x dpt 17.4. the question is, buat apa nak kira umur Rain??
3. Rain is NOT an ft islander.
4. if ure talking abt the boy with the black necklace in the second picture, that's minhwan. he's the drummer, the backbone of FTI, and he's only 16.
5. Saye bukan peminat Rain, tapi saye tahu minhwan looks much younger than Bi Rain.
6. Thanx for ur advice, same to you. Lain kali, jangan main komen je. Kene ambil tahu betol2, ok?
7. Don't worry, saye tahu mengira.

thanx for droppin' by, mr. faycol!

NaNa PynkFaery said...

2 chazzie (again) :
belom perform lg.
venue pon x tentu lg.
asyik bertukar2, penat tol.

Chazzie Minho said...

kalau dah kompom let me know eh..nani akak bwk banner shinee..eh salah..banner nama kamu!! haha..

ImpErfectioNisAgiFt said...

wut happen to jonghyun's hair??????

takpe... aku mencintai dia bukan kerana rambutnya....

LOL!

1. nak g mlawat nana....
2. Lets go out this weekend for Borders and Eagle Eye!!!!

xoxo

ImpErfectioNisAgiFt said...

owh.. baru pas baca komen len..
*gelakkan faycol*

hahahaha!

Q ni... kuang asem tol...

NaNa PynkFaery said...

2 chazzie :
sheesh.. rasenye dorang buat time kelas tau. sbb, malam x dpt nak booked. memacam la..

2 Qchan :
mari la dtg melawat! saya amat mengalukan kedatangan anda. uh, sabtu ni saye ade presentation leadership.. g mana mau kuar~

NaNa PynkFaery said...

to Q-chan :
it's jongHUN, not jongHYUN. hehe. dah tercampur-aduk dgn shinee, eh~

DaSarangMin♥ said...

sory Huda bg comment kt sni
i found tht its hard to write bout classic bipolar (long explanations) at ur chatbox.
bipolar is some kind of disorder tht started with the person himself.the characters of the person are:
-always throw tantrums like a 5- year-old kid.
-unable to think straight
-always thinks that everything is at everyone's faults instead of hers.
for more info,u can check at my archive: June2008 :)

NaNa PynkFaery said...

2 huda :
sorry la, chatbox tu, nana x smpat nk tambah number of characters. owh, i'll check ur arcvive! thx for e explanation, ok!

EmcEE_SubZeRo said...

ouh. terpaksa 'membahagikan kasih sayang' huh.

hebat skali. *clap2* hihihi

nandemonai! as long as you're happy ^^