Monday, March 30, 2009

Boys Over Flowers

[left 2 right : Kim Bum, Kim Joon, Lee Minho & Kim Hyunjoong]

Setiap semester, mesti ada satu hari yang Nana tak tidur sepanjang malam.

Semalam, Nana buat lagi.
Nana baru beli Kkotboda Namja [Boys Over Flower] dengan Abg Jep.
Terima kasih kepada abg Jep yang sentiasa menjadi pembekal j-drama n k-drama yang berkualiti tinggi, dan jual dengan harga yang murah XD!

Semalam Nana pun buat marathon dari episod 1 [1.30 pagi], dan stop di pertengahan episod 6 sebab dah dengar azan subuh.

Oleh sebab tengok tak habis lagi, Nana tak boleh buat review. TAPI, nak jugak buat review untuk episod satu.

Ni version ketiga yang Nana tengok, sebelum ni dah tengok Meteor Garden [Taiwan] dan Hana Yori Dango [Jepun]. Sebenarnya, tak berapa minat pun nak tengok versi Korea, sebab.. jalan ceritanya mesti la sama je. Tujuan utama Nana beli sebab maw tengok Hyunjoong. He's my favourite in SS501.

First time tengok gambar para pelakon k-drama ni, Nana agak dissapointed. Kerana main actress tak lawa, and F4 pulak.. tak kacak. Hyunjoong je kacak XD. Tapi bila dah tengok sendiri drama ni smalam, Nana berubah fikiran. F4 versi Korea memang gorgeous, I admit. [Mereka tidak fotogenik, kot?]

Ada dua benda yang Nana tak puas hati dengan episod 1 k-drama ini.

SATU
Mangsa yang menerima kad merah dari F4, sepatutnya dibuli oleh semua budak skolah tu, [dibaling telur ayam, dicurah tepung, basikalnya dibakar, kenderaan dilingkupkan, meja dan kerusi sekolah pun lingkup, dicerca dan dihina, dipulaukan oleh semua orang termasuk cikgu-cikgu] dan macam-macam lagi sehingga mangsa tersebut mengambil keputusan untuk tinggalkan sekolah tu. Meteor Garden dan Hana Yori Dango mengekalkan 'kejahatan' F4 ni [based on manga]. Tapi, mangsa F4 Korea ni.. dibelasah dengan sangat teruk setiap hari oleh berpuluh-puluh manusia sehingga berdarah-darah dari kepala sampai ke kaki! Pembulian mereka telah memaksa si mangsa membunuh diri! [ya, bukan menarik diri dari sekolah, tapi membunuh diri!].

Satu je perkataan yang muncul dalam otak Nana. Melampau.

DUA
Kali pertama kemunculan si actress, Geum Jandi. Parents dia bukak kedai laundry. Dia ditugaskan menghantar satu baju ni, milik salah seorang student sekolah elite tu. Dan kebetulan, student itu adalah mangsa F4 yang nak bunuh diri tu. Lalu, dalam kekecohan perbuatan ingin membunuh diri itu, Jandi muncul dengan selambanya dan mintak bayaran untuk baju yang dicuci itu. Siap mintak diskaun.

Nana rasa.. tujuannya adalah untuk menonjolkan peribadi Jandi yang unik, lain dari yang lain, sangat random, mungkin juga comel dan innocent.

Tapi, kalau dah dengan terang dan nyata lelaki tu berdiri atas bumbung sekolah, bersiap sedia nak terjun, dengah darah meleleh kat dahi, cedera parah dari kepala hingga ke kaki [serius, memang berdarah dari kepala sampai ke kaki, Nana tak tipu], takkan la kita masih boleh mintak duit dengan selamba dekat dia [lengkap dengan diskaun]? Aiish~

Lepas tengok scene tu, satu je characteristic Jandi yang muncul dalam kepala Nana. Extremely Stupid.

p/s : Peminat Geum Jandi, sila maafkan Nana~

Yang lain-lain, OK. Tak jauh beza dengan versi-versi yang lain.
Boleh diterima akal.
Tak mau komen banyak-banyak sebab tengok tak habis lagi.

Sebab utama yang menyebabkan Nana stay sampai ke pagi menonton cerita ini adalah F4's leader [yang menyebabkan Nana lupa terus dengan tujuan utama membeli cerita ini, iaitu untuk tengok Hyunjoong..].


The leader, Goo Junpyo
[Lee Minho]


Image Hosted by ImageShack.us

Bye, Hyunjoong. Nana sudah jatuh hati dengan Minho oppa XD.

*Pops Out*

Mood : um.. mengantuk XD
Headphone : Paradise by T-Max

19 comments:

ButirStar said...

kaklong sebenarnya tak berapa minat dgn K-Drama tapi kalo org kat rumah (adik2 contohnya) tengok, kaklong pun tengok jugaklah.

macam cerita ni, kaklong setuju dgn pendapat nana iaitu melampau and stupid. Kalo kaklong terjumpa mamat yang nak terjun bangunan, kaklong akan cakap.

'kalo nak terjun tu, terjun di tingkat yang lebih tinggi macam tingkat 10. Kalo mati terus senang, tak menyusahkan org dan tak seksa. cuma pecah kepala dan tersembur otak saja selamat mencuba!'

wanie sk said...

bye,hyunjoong..that's good..then,unnie kurang pesaing...ahaks..hehe

akk ada gak BOF nih tp xsempat tgk lg..cuti nnt kot..hehe

good luck final exam..gambatei!

NaNa PynkFaery said...

2 kaklong :
kalau ckp pasal drama, nana pun prefer j-drama ^^. drama korea yg nana tengok boleh dikira dgn jari, dan angkanya tak mencecah 5, haha.

apa? tersembur otak XD?? ganas~~

2 kak wanie :
apa, kurang pesaing? nana cuma lebihkan minho oppa dalam f4 saja. hyunjoong is still my fav in ss501 XD.

kak wanie ade smpai episod bape?

DaSarangMin♥ said...

i hate geum jandi okayyy!!!
die tu muke tua tp nk act cute,,,aish.i ske ga eul better.natural beauty and talent :)

NaNa PynkFaery said...

2 dasarangmin :
betol!
muka dy tak macam budak skolah langsung!
pelik betol mcm mana dorang pilih actress ni.
lahir taon 84, mcm mana nk jadik budak skolah~ aiiish..

ga eul n yi jeong mmg comel ^^

myadlan said...

haha.. sy pun baru tengok episod satu time tayang kat astro aritu..

tapi setuju la.. kejahatan melampau dan kebodohan maksimum!

takde masa nak teruskan smp episod2 yg lain..

byknye movie n drama yg tertangguh.. bz nye..

pembebel yang setia ~ said...

haha, kak cni kn, noonanisme semakin menular~

NaNa PynkFaery said...

2 adlan :
yay, adlan bersetuju dgn nana! ye, ye. kejahatan f4 tu melampau sgt, dan heroinnya~ bodoh [d samping tidak comel juga] XD

2 couzie :
kcfina la president noonaisme fanclub, haha XD

keTiDaks3mPurNaAn_Luna said...

er.. saya tetap minat choi minho yang sexy itu.. (budak shinee tb2 jadi sexy)

hahaha!

NaNa PynkFaery said...

2 Q-chan :
haha, ya ya.. sy akui, choi minho mmg seksi XD

daruma said...

baju tsukasa tu sebijik cam matsumoto jin punye

Max J. Potter said...

jandi ialah definisi keji dan bosan, OK?

NaNa PynkFaery said...

2 daruma :
oh ye? x perasan pulak beta..

2 kak nani :
sy stuju!

Trini said...

nana..ngn ape nana beli ngan hrge yg agak murah tu> bpekah..i'm looking for a j-series tjuk one pound gospel...d'u have it?

NaNa PynkFaery said...

nining, nana x de 1 pound gospel. to rasanya jefri ada. maw number dy??

nana dpt murah sbb nana pelanggan tetap, haha

myself said...

xsuka jandi gak tp tahan je la tgk dia smpi abis..haha
tp hye sun ni kiut je kat luar
dlm cite ni annoying tgk dia

Furishi a.k.a Nina said...

Kak Nana...!! Nina minat Hyunjoong... very much! First time nina tgok Boys over flower version korea Nina dah terpaut dgan Hyunjoong. Tapi tak boleh dinafikan Boys Over Flower memang best sampaikan nenek nina pun tengok sekali...!!!

mE...sYiZYaN SkRyEz said...

akum......saya pun tgh cari dvd boys over flowers yg murah...mane awk dpt?

mE...sYiZYaN SkRyEz said...

saya tgh cari dvd BOF!!mane dpt??