Tuesday, March 24, 2009

.Gembira.Terharu.Kecewa.

Nana semakin malas update blog. Salah satu punca kemalasan-mengapdet-blog-ini baru sahaja dikenal pasti beberapa saat yang lalu. Nana terlalu banyak menghabiskan masa spazzing with my dear sBox spazzers di SFI.

SFI under contruction hari ni, jadi.. Nana kembali ke Pynk HappinesS.

Semalam, jumpa Q di cc.

“Kamu tak update blog?” tanya beliau.

Owh.. baru Nana sedar yang Nana dah agak lama mengabaikan Pynk HappinesS. Kalau dulu, seminggu ade 4-5 entri. Sekarang.. haha. XD

Ok, mari kita mulakan entri pada kali ini dengan rasa gembira yang bermukim di hati Nana sejak dua hari yang lalu, kerana dapat markah penuh untuk midterm Bahasa Jepun XD.
“Kanpeki! Yokudekimashita,” kata sensei kepada Nana, yang bermaksud “Perfect! Well done,”. [betulkah translation ini?]

Bukan maw riak, cuma happy. Sejak menjejakkan kaki ke universiti, ini first time dapat full mark untuk sebarang subjek. Maka, Nana sangat happy dan excited XD. Yang kurang best nya, Bahasa Jepun tak menyumbang kepada pointer *big sweat macam dalam anime tu*

Sekarang, kita teruskan entri ini dengan rasa terharu yang bermukim di hati Nana sejak dua hari yang lalu. Mengapa? Dua hari yang lalu, sedang Nana asyik shinee-ing di SFI, tiba-tiba terjumpa satu account, belongs to one of the user from Korea, candiistarii. She’s using a siggy I made a few months ago [menurutnya, sudah dua bulan beliau menggunakan siggy terbabit].


Image Hosted by ImageShack.us


Readers, read the credit under the siggy XD.

Image Hosted by ImageShack.us


Hyemi, kamsahamnida XD!

Entri ini disudahkan dengan rasa kecewa Nana sebab tataw buat multimedia flash presentation. Ade pihak mintak tolong Nana buat, they are willing to pay me RM150 [minimum, kata abang itu], and Nana terpaksa cakap yang Nana tataw buat!! Aiiish.. mana maw belajar. Kak Fai, Adlan, tolong la Nana XD!

*pops out*

8 comments:

keTiDaks3mPurNaAn_Luna said...

Owh... Nana!!!

NaNa PynkFaery said...

2 Q : dua perkataan saja?

pembebel yang setia ~ said...

syabas kepada anda!

NaNa PynkFaery said...

2 couzie : terima kasih atas ucapan tahniah anda ^^

Rabiatul Adawiyah said...

gembira: waa... tahniah2 dpt markah penuh... walaupun tak munyumbang kp pointer but at least dah dpt buktikan fina leh buat kan..

terharu: mmg cute pun bnda tuh~ pndai fina buat..

sedih: jgn sedih2 eh... lain kali tentu ada rezeki~

ButirStar said...

omedetou~!!

pasal translation tu, betul la. hehe. kaklong akan jadi cikgu Jepun next week. wish me best of luck

kaklong ada kawan dari Korea. Nama dia Baek Min Joeng....kalo tak silap.

Max J. Potter said...

yg ni saja publish! yg sebelum ni jangan! hehe.

wei, tahniah krn dipuji sebegitu. hue hue, the best icon-maker ever. aku sungguh bangga dgnmu!! haha.

keep up the good work and may you create bigger miracles in the future!

NaNa PynkFaery said...

2 kak nani : waaa, tq tq!! sgt terharu dgn komen mu XD!!

2 kaklong : owh, jadi cikgu jepun? wa, best nya!

2 kak ada : thanx, kak!