Friday, March 6, 2009

She's 20

Hari ni birthday kawan baik Nana *smiles*
Q-chan, otanjobi omedetou!
Saye sayang kamu.


9 random facts about her

Q suka mint. [ya, dia suka pudina XD]
Q tak suka nasi lemak.
Q pandai masak.
Q comel.
Q sedang dilamun cinta dengan angklung.
Q listens to my fav. songs. But I don’t listen to hers [gomen..].
Q is my roommate-to-be.
Q berkongsi tarikh lahir yang sama dengan her fav. FT Islander [Jonghun].
Q is younger by one year than me ^^;

Kenapa Nana pilih 9?
Sebab.. Q = kyu = 9 [in Japanese] XD

Sedikit sebanyak tentang Q.. walaupun dia lebih muda [setahun je pun~], budak ini banyak pengetahuan am. Nana belajar banyak benda dari Q. Antaranya, kalau nak beli air mineral, pastikan penutup botol tu kaler biru atau hijau. Jangan beli yang penutup botol tu kaler putih. Lagi.. dia jugak bagitaw Nana apa maksud nombor-nombor yang ditulis dengan marker pen di bawah botol-botol sos yang boleh didapati di KFC. Lagi.. [dah, dah. Mane boleh kongsi banyak-banyak. Kalau nak taw, boleh kawan dengan Q, XD]

Dia sangat mengambil berat [ya kah?]. Ya la.. masa Nana dijangkiti demam selesema, dia belikan sekotak besar jus oren untuk Nana. Bila Nana demam, dia datang melawat dengan sebotol jus oren lagi [ya, dia memang suka orange juice]. Dia juga amat risau kalau Nana jalan balik mahallah sorang-sorang pada waktu malam.

Um, dipendekkan cerita, dia kawan yang sangat baik, dan Nana sayang dia ^^.

Q, blinkie ini untuk kamu!

Image Hosted by ImageShack.us


Love, Nana-chan

p/s : Ape? Nak hadiah? Boleh amik atas meja kamu. Saye dah gi letak semalam :)


Ini Q-chan. Gambar ni Nana amik sebelum kte orang g PWTC.


--- Topik Selingan ---



Dear FT Island's leader, Choi Jonghun.

Saengil chuka hamnida!

Saranghae ^^

14 comments:

Chagall said...

Happy Birthday, Q!

keTiDaks3mPurNaAn said...

Nana!!!!!!!!!!!!!!!!!

Terharunya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:')

saranghae!!!!!!!!!!!

saya sangat suka mug itu!!!!

N skg, Jonghun da ad adek..

ps Thanks Chagall..

♥ NANA ♥ said...

HAPPY BIRTHDAY Q!!!

ske post ni.
ye. dia ske jus oren.
akk ske jgk.
nk kate kami adik beradik xleh tp adik angkat la je kot
sbb dia kembar kak aton yg muda 6 tahun dr kembar dia ngahahaha!

Q!
congratz to us sebab dpt 1st runner-up for dancing competition!!! hehe XD

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

em. whomever miss Q wass,

salam hari lahir.

ada apa dgn usia? nombor semata2. Its you that matters.


*thumbs up* tahniah kpd nana-chwan krn dpt sorg sahabat yg hebat.

p/s: ey. nk tau gak maksud nombor kat bwh botol sos kfc. >_<

xiao chun said...

sgt suka blog kamu!!! haha.. taemin!!!! hikhik... n content yg besh.. ganbatte!!!!

NaNa PynkFaery said...

2 Q-chan :
saranghae, too ^^. owh, so the teddy will be Jonghyun's lil bro? sudah decide namanya kah?


2 nana unnie :
kembar kak aton yg muda 6 tahun?? haha, itu sgt kelakar. congrats to the three of you sbb dpt 1st runner-up for dancing competition!!! nana baru tgk hadiah korang kt bilik Q tadi ^^

2 azeem-kun :
terima kasih atas ucapan tahniah anda. owh, nak taw maksud nombor2 itu? lebih baik kita serahkan kpd Q untuk menjelaskannya. Q, if u dont mind, bolehkah anda berkongsi maksud nombor2 itu d cni? XD

2 xiao chun :
aww... sgt suka blog nana? content yg sgt best? *virtual hugs x10!!* saranghae! hehe

keTiDaks3mPurNaAn said...

Lom lagi.. Jonghun jr tak ley ek? haha! Ketandusan idea..

Kak Nana, time kasih...

Emcee subzero n others, mksd nombo2 tu adalah, 'maybe you'd want to take other unnumbered bottle' coz yg ad nomo tuh adalah sos yg da di refill (sos2 yg tinggal separuh... n di campo supaya pnoh)

Aamir said...

walaupon aamir x mengenali Q-chan ... but still want to wish you otanjoubi omedetou (betol ka spelling ni ) ...

wah xsangka cam2 benda bleh tau ... hurmm dasat gak Q-chan ni ... hahaha

p/s : wow! xsangka aamir berkongsi hari lahir dgn leader FTI Island ... umur pon sama ... hahaha

NaNa PynkFaery said...

2 aamir :

laaaa.. ur bday jugak ka?

happy 19th birthday!!
smoga panjang umur murah rezeki, oK!
belajar rajin2 ^^!

keTiDaks3mPurNaAn said...

eh.. aamir, next year kita sambut birthday sama2 okey?

Happy 19th! :)

Trini said...

waaaaa mmg xphm ngn ft island sume..btw suke post nana tuk que..if i were her i would be more than terharu and mau hug nana kuat2... que...HAPPY BIRTHDAY!

Max J. Potter said...

wei Q, happy birthday. semoga Allah memanjangkan umur kamu~!!

Max J. Potter said...

alah, botol tudung putih dgn number bwh btol sos tu kak nani pun tau!

NaNa PynkFaery said...

2 kak nani :
ya la, dah taw, tp tdk berkongsi informasi itu dgn adikmu ini, huh!