Saturday, February 28, 2009

28

Hye bloggers.. Nana rasa macam dah lama Nana tak update Pynk HappinesS. Sangat sibuk. Assignment dan Presentation bertimpa-timpa. Assignment untuk subjek ‘Novel and Short Story’ la yang paling dahsyat. Semua orang kehabiskan kredit, call sana sini mencari jawapan, dan kredit terbazir begitu saja kerana jawapan yang dikehendaki tidak dijumpai. Sampai pukul dua pagi menaip, tak habis-habis lagi. Hari Jumaat, hampir kesemua orang ponteng kelas sana dan sini kerana masih tak habis menaip. Nak hantar pukul 11, during class time. Pukul 9 pagi, Nana masih menaip assignment terbabit. Tension.

Rupa-rupanya, petang pun boleh hantar lagi. Tak semestinya during class time. Huhu. Tak pe lah. Dah siap dah, hantar je la. Buat apa nak tunggu petang, kan?

Oleh kerana kesibukan yang teramat sangat sepanjang minggu ini, maka semua graphic request Nana tertangguh, tertunda, ter’delay’ dan yang sewaktu dengannya.

Nana simpan semua request tu dalam file yang berlainan. Jadi, Nana tak perasan sebenarnya request-request yang tertunda itu.. um.. banyak~ Malam tadi, bila Nana gabungkan semua graphic requests yang Nana dapat, simpan dalam file yang sama, mengikut urutan tarikh.. wah!! Ada 14~~ Gee..

Cara Nana buat kerja, kalau Nana lewat siapkan sesuatu request tu, Nana akan buat extra graphic untuk dia. Dia mintak satu icon, Nana bagi dua. Dia mintak satu siggy, Nana bagi extra blinkie, untuk cover balik kelewatan Nana. Jadi.. 14 request.. tambah extra graphics.. bukankah menghasilkan angka 28??? [mentally slap my forehead!] Ya.. inilah asal-usul tajuk entri pada kali ini. ^^''

Nana baru siapkan 10, so ada lagi 18. Bloggers, sila wish me luck!

Antara yang sempat disiapkan semalam..


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

The texts on each graphics, kadang-kadang Nana nak tergelak bila buat. Especially bila mereka gabungkan nama masing-masing dengan nama artis yang disukai, menghasilkan perkataan yang pelik-pelik, seperti Daemin [Dana & Taemin], Maghwan [Maggie & Minhwan] dan banyak lagi. Biarla, asalkan mereka bahagia. I’m happy for them XD.

Check out the new header! This is one of my favourite blog header *smiles*

Headphone : Yes! by Jumper
Mood : Happy [Celebrating FT Island’s new album, ‘Jump Up’]

p/s : Kak Fai, please check your inbox. Nana ade forward satu request yang Nana tak mampu buat XD. Mianhe~~

11 comments:

wanie sk said...

wuhu nana...mesti da lega kn da hntr novel..akak ritupun teman kak una siapkan keja smpai ttdo:)

cute la header nana..seriously..akak ske gmbr yg gitu...very the bomb:)

NaNa PynkFaery said...

2 kak wanie :
siapakah kak una?
ye, mmg lega sangat~~
penat wat assignment tue..

header itu, honestly mmg kesayangan nana. nana pun suka jugak! haha. very the bomb?? tq ^^!

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

alamak.

nana nana. xboleh pancung la gmbar yg ada tulis "LALA OWNS ME"

XDD

edit la jadi NANA owns me. XDDD

wanie sk said...

kak husna..dia ambik novel hari selasa kol 8.30 pg:P..same2 meminati hyunjoong:)

pembebel yang setia ~ said...

kcik fiena, ni name kcik fiena, hehe, btol la name ur blog nih!

farhinaa, derived from faraha, it comes to happiness. lebih kurang our happiness. suffix 'na' means our.

i think.

NaNa PynkFaery said...

2 couzie :
yeah, i know! sbb tu name blog ni happiness. 'na' means our. ustazah nana ckp, 'our happiness' tu doa mak ayah kcfina ^^. thx! *hugs*!

2 azeem-kun :
salam.
haha, mmg x leh pancung!
'Nana owns me'?
ayat tu kene ade kat icon taemin je. itu bukan taemin, haha XD

2 kak wanie :
oh, same2 meminati hyunjoong?
^^. kak wanie, kak wanie ade kkotboda namja yg high quality ??

Trini said...

nana, mate ok lgi x..jgnla juling cyg.. jgn bgi mate bulat mcm angka lepas due kat tajuk entry nie...

keTiDaks3mPurNaAn said...

maghwan?? DAemin??? HAhahahahHAhaHAhaha!!!!!!!!!!!!

apakah~

cam da lama sgt tak jumpa kamu.. T.T

NaNa PynkFaery said...

2 nining :
ye.. nana pun harap nana x julinG~~

NaNa PynkFaery said...

2 Q-chan :
tu la, mcm da lama x jumpa.
n nana x g angklung practice mlm ni.
ade kelas..~~
miss u! haha

wanie sk said...

2 kak wanie :
oh, same2 meminati hyunjoong?
^^. kak wanie, kak wanie ade kkotboda namja yg high quality ??


owh nana,akak sgtla tidak tahu apakah itu..huhu