Saturday, February 7, 2009

Bandi AMUK

Lately, tajuk entri Nana semakin merapu-rapu.

I woke up with Bandi Amuk's voice this morning.

Dah hampir seminggu Nana batuk-batuk. Siapa yang asyik sebut nama Nana ni? Tolonglah berhenti, Nana dah letih makan ubat, ok? [Tapi jika Taemin yang menyebutnya, do continue~]

5 hari bersama Breacol dan Woods langsung tak membantu.
5 hari jugak Nana tak minum minuman sejuk.
Tapi tak sembuh-sembuh juga.
Bagaimana maw sembuh ni?
Nana sangat cepat letih sepanjang minggu ini kerana keadaan kesihatan beta yang sangat tidak memuaskan.
Semalam tak dapat g Angklung Practice, juga kerana kesihatan beta ini~
Malam ini Nana akan g practice dgn suara Bandi ini.
Nasib baik goncang Angklung saja.
Kalau kena nyanyi? Ha..

-- Topik Selingan --

FT Island's New MV

The title is Bad Woman.
The MV is agak bosan.
The song is great!
Hongki's voice is great!
Minhwan is amazingly kacak.
Jaejin's new hairstyle is jjang.
The new member, Seunghyun is fine.
Jonghun is killing his fans dengan perilakunya dalam MV terbabit..
[my dear Q-chan sudah terbunuh semalam XD]

Mood : Masih tidak sihat
Headphone : 'Stand By Me' by SHINee

22 comments:

myadlan said...

get well soon ok.. tak pasal2 cite bandi amuk plak.. hehe

Scarred Soul said...

Yah~~

Sedih cuz tak dapat datang training angklung untuk 2 malam berturut-turut.

Guilty pun ada gak cuz macam tak boleh nak bagi commitment... :(

Tapi saya terpaksa kerana emak saya sudah bising dah lama tak balik.


Tak sedap hatinya...

Nana, mainkan angklung 17 & 23 untuk tqah... haha, nanti penoh tangan nana. bak kata chazzie-unnie, misi mustahil.

masih tak sedap hati...

Aamir said...

kesian kak ... x try pi jumpa doc ka?

hahaha ... nasib baik main angklung ja ... kalau kak nak kena nyanyi maybe kak kena consider genre2 cam metal kot ... :D

keTiDaks3mPurNaAn said...

Nana, semalam kitorang blaja banyak lagu................. dengan pak Dadang and anaknya yang sgt chumell.... :)

Saya ada satu perasaan yang analoginya begini:

Anda sudah lama tidak menemui teman lelaki anda, tiba-tiba, anda terjumpanya di (fill in the blank; where ever will do) bersama seorang perempuan lain, bermesraan dll.

Ya, begitulah perasaan saya ketika melihat Jong HUn dalam Bad Woman...

wanie sk said...

cuba tips ni<--kicap+limau

or-->limau+madu

jgn lupa doa n tawakkal..inshaAllah lega ckit nnt

NaNa PynkFaery said...

2 adlan :
terima kasih. haha, tu la pasal. tiba2 je popular encik bandi ^^

2 Tiqah :
owh, tqah balik umah ek?

Hoho, tak muat la tangan Nana nak susun 5 angklung~

2 aamir :
tu la pasal.. mmg bandi kena pencen la, kak nana nk ganti dy, hehe.

NaNa PynkFaery said...

2 Q :
anaknya yg comel? lelaki kah? XD

owh~ xpe. itu cuma aksi dalam video~~ *memujuk Q*

2 kak wanie :
wuu.. mana nk cari limau n madu..~~

wanie sk said...

owh..pergi ke kedai2 yg berdekatan,kirim pd kwn2 yg nak keluar...nk lg mudah..buat muka comel dan tnye pd akak@abg2 di cfe..hehe

DaSarangMin♥ said...

hope u r in a good condition by the time u read this :]

Hanis and I jerit2 tgk MV Bad Woman sbb Jonghun la...

haha.bad jonghun.
minhwan cam rain.

p/s: dah tgk CF Taemin?
cuteeeeeeeee.

NaNa PynkFaery said...

2 kak wanie :
owh.. nana takot nnt abg cafe tu tergoda pulak dgn kecomelan nana~ hehe. jokinG~

2 DaSarangMin :
haha, jonghun mmg la pembunuh dlm mv itu~ minhwan mmg nampak mcm rain, but i think minhwan lebih kacak~ [biased] >.<

Cf taemin yg mane eh? yg reebok 2 ke?

pembebel yang setia ~ said...

seksi ape suare ala2 husky tuh~

NaNa PynkFaery said...

2 couzie :
ohoho.. seksi la sgt~

janedoe said...

halamak.demam ke nana?get well soon so that leh dgr nana dok ckp ngn loghat utara dlm kelas socioling.hehehehehe :p

Yo bandi! :D

DaSarangMin♥ said...

nope.
yang iklan Shinee Nanas'B CF(Taemin Ver.)
Minho pown ade jgak.
tp sume2 cute.........

NaNa PynkFaery said...

2 mimi :
hehe, tq. suara nana dah x 'bandi' lagi. tp masuk batuk2~

2 huda :
dah tgk. sangat jeles sama perempuan itu, ok!!

wanie sk said...

omo:P

Rabiatul Adawiyah said...

get well soon ya? cian die batuk tak baik2

ღ~n0n0i~ღ said...

masih tak sihat lg ke,Nana?
get well soon ^^

ButirStar said...

ala.....ciannya nana. kawan kaklong pun batuk jugak. 2 minggu dia batuk. suara tak ada. nak tasmik budak pun susah.

get well soon, ya? kalau tak baik jugak...try makan honey pagi2 sebelum makan apa2. insya Allah baik. hehe.

NaNa PynkFaery said...

2 kaknoi :
ye.. belom sihat..~~

2 kaklong :
terima kasih atas nasihat anda!

Hanna J. Potter said...

hapa~!!? bandi amuk!? adikku! cepatlah dikau sembuh! semoga sihat selalu!!

munirah said...

best ! best !