Wednesday, February 18, 2009

Ong Bak 2

Bloggers, I’m back!

Sebenarnya, Nana ada banyak sangat cerita baru, tapi.. untuk entri kali ni, Nana maw cakap pasal Tony Jaa XD


Tien, a boy who aspires to grow up to be like his father, Lord Sihadecho, a gallant and loyal warrior. The treacherous and power-craving Lord Rajasena plots to seize total control of the country. He sends out vicious assassins do murder Lord Sihadecho's family and his loyal soldiers. The only survivor from this massacre is Tien, who manages to escape with deep vengeance in his heart. Tien is then captured and almost killed by slave traders before being saved by Chernang, leader of the renowned “Garuda's Wing” guerilla band, who takes Tien in as his adoptive son and raises him up as a bandit. Tien grows up excelling in all kinds of martial arts and war strategies including man-to-man fighting, boxing, incantation, and skills of such war weapons as sword, saber, club, and explosive.With all forms of martial arts instilled, Tien (Tony Jaa) eagers to vanquish the vengeance in his heart by killing Lord Rajasena with his own hands. But he must first get pass Rajasena's highly-skilled and vicious killers.The battle leads to the origin of the scar of vengeance that comes at a price of one's blood, flesh and soul. Only unwavering faith can save Tien’s life.
Source : Wiki
----

Minggu lepas, Nana menonton Ong Bak 2 bersama-sama Kak Didi. Jalan cerita, boleh bagi 3 bintang. Action, leh bagi 5 bintang! A plus plus plus! Tony Jaa sangat cool! He’s the main star, the co-director, the action director & action choreographer. Ulang suara, Tony Jaa sangat cool!

Conversation 1
Nana : Kak Didi, Nana nak kawen.
Kak Didi : hah? *sangat terkejut* Dengan sape?
Nana : Dengan Tony Jaa XD
Kak Didi : Ya Allah, budak ni..
Nana : XD

Conversation 2
Nana : Kak Didi, Thailand dekat ja dengan Perlis.
Kak Didi : Tawu. Nape nye?
Nana : Best la. Jalan dua tiga langkah, dah sampai rumah mak mentua XD
Kak Didi : … Ish, budak ni!

p/s : kepada yang tak faham, apa yg Nana cuba sampaikan ialah.. rumah Nana dekat dengan rumah Tony Jaa [sebab Perlis dan Thailand kan bersebelahan?].. jalan dua tiga langkah dah sampai. Tapi sebenarnya.. jaoh~ Nana tataw pun rumah dy kat mana XD

Conversation 3
Kak Didi : Nana betol ke suke Tony Jaa?
Nana : Ye! Nana sayang sama TJ!
Kak Didi : TJ pulak dah..
Nana : XD
Kak Didi : Yang Kak Didi pelik ni, Tony Jaa tu bukan pretty boy.
Nana : Hm. Memang bukan pun.
Kak Didi : Lain sangat dengan Taemin, lain sangat dengan Minhwan. Tu yang pelik tu, macam mana Nana boleh suka dia?
Nana : Owh~ bukan pretty boys saja yang menjadi idaman Nana. Yang gagah perkasa pun Nana maw juga!
Kak Didi : gagah perkasa~?
Nana : Tony Jaa tu.. dah cukup dah. Lelaki sejati yang layak dibuat suami! XD
Kak Didi : Ya Allah, budak ni! *and she slapped me on my back XD*

Nak buat pengumuman!

With the box office success of Ong Bak 2, Sahamongkol Film was quick to announce their intention to film this sequel. Filming of new footage for the follow-up will begin before the end of the year and will also incorporate unused footage from Ong Bak 2. The studio hopes to have the film in theaters in 2009.

Ong Bak 3
Directed by : Tony Jaa & Panna Rittikrai
Starring : Tony Jaa
Release date : December 5, 09

Yaaa! I’m waiting *smiles*!!

Bloggers, check out Pynkie Happie's new layout, and the new header, too! SHINee Overload! XD Sebenarnya maw buat header FTI. tapi tak jumpa gambar yg sesuai..


Khas untuk Kak Fai :
Pasal Nanas’B CF tu.. I’m on Taemin’s side, and Kak Fai mesti la on Minho’s side, kan? Let’s wait for the sambungan, and tengok sape menang, haha!

Khas untuk Wanie Unnie :
Lain kali bile nampak Nana.. sila lah tegur! Nana nak gak kenal Kak Wanie ni yg mane satu. Tak aci la asyik Kak Wanie je tengok Nana, Nana tataw pun Kak Wanie yang mana~~


Mood : Sangat letih mengundi~ SHINee vs SS501, dalam tempoh kurang dari 24jam undian akan ditutup. Dah penat mengundi SHINee setiap 10 saat..
Headphone : Missing You by FT Island

8 comments:

Hanna J. Potter said...

wei~! kak nani gila tony jaa dulu wei! jangan kau mau rampas laki ku, krn aku akn rampas taemin pula!! hahah!

Aamir said...

best ka ong bak 2? xpi tengok lagi sebab hari tu dah plan dgn member tgok valkyrie ... nanti la aamir download ...

hahaha, kak nana dah jatuh cintan sama tony jaa ... habih la ... pasni buat kenduri kat siam ajak la aamir sekali ya ... :D

wanie sk said...

kt biarkan misteri kekal misteri ye..hehehe...nk tgu nana figure out sendiri..jgn tensi2..hehe

ss501!!!

pembebel yang setia ~ said...

nk kawen ngan tony jaa...? hehe, okla tuh, stud tuh dye~~

Trini said...

she's back with a new shinee blogheader and her madness bout Tony Jaa...!

NaNa PynkFaery said...

2 kak nani :
apa kata.. kita berkongsi? haha. owh, tidakkk! jgn dirampas taemin ku~~

2 aamir :
best! sila la download!!!
ok, nnt kawen, kak nana ajak aamir ^^

2 kak wanie :
ala, kak wanie ni..
buat rahsia pulak..

2 couzie :
sila restui saye.. haha

2 nining :
LOL!

Hanna J. Potter said...

oh tak bley tak bley tak bley, tony jaa laki ku, taemin laki mu. mmg pompuan tak bley kawin lebih dr satu, LOL. keep your hands of him!

NaNa PynkFaery said...

2 kak nani :
yaaargh~~ marilah kita berkongsi jugak!