Friday, February 6, 2009

Short Entries

Tak Sihat

Sepanjang minggu ni, Nana mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat.
Kadang-kadang tidur terlalu lewat, kadang-kadang terlebih tidur.
Waktu makan pulak tunggang-langgang.
Memaksa diri baca buku memang dah jadi kebiasaan.
Walaupun sangat letih dan mengantuk, Nana akan sapu vicks bawah mata supaya terus ‘celik’ untuk baca buku.
Semuanya gara-gara midterm-midterm, yang tarikhnya asyik dipostpone saja.. pening betol.
Akibat mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat, akhirnya Nana jatuh sakit semalam.
Dapat MC, hari ni tak pergi kelas.
Para bloggers, sila doakan Nana cepat sembuh, sebab next week Nana ada midterm lagi.

Nana dapat jemputan main ‘bola beracun’ bersama-sama budak-budak angklung petang ni.
Tapi, oleh kerana beta demam, beta tak dapat pergi bermain bersama-sama mereka. Sedih.


Angklung

Image Hosted by ImageShack.us

Owh, Nana belum cerita pasal angklung.
Nana pegi interview, dan lulus.
Now, I'm officially IIUM Angklung Club’s new member ^^.
Di’assign’ dengan tiga angklung [1, 26 dan 27], jika tiada aral melintang, my first debut will be next week.


New Layout

Comel, deshou?
Header juga sudah tukar.
Gambar yang sama, design saja sedikit berbeza.



Keychain baru

Image Hosted by ImageShack.us


Ini keychain Nana.
Adlan yang bagi.
Thanx ya, Adlan *smiles*.


7575

Image Hosted by ImageShack.us

Tiga hari yang lalu, hit counter Nana menunjukkan angka yang comel.
Tujuh lima tujuh lima : 7575


Tak Taw Credit

Lately, Nana sangat kerap terjumpa para 'forumer' [wujudkah perkataan ini?] yang menggunakan grafik-grafik Nana without crediting me. Alasan, "I dunno how to credit you~", "PM me if you don't like me using your graphics,". Haish.. kalau Nana tamau bagi orang guna, buat apa Nana upload di internet? Cuma perlu dua tiga perkataan untuk mengkredit.

Avie by Pynkfaery

Signature : Pynkfaery

will be fine. Tak perlu buat esei. Penat betol mengingatkan mereka supaya tidak lupa mengkredit. Bukankan mengkredit apabila menggunakan graphic/gambar/drawing orang lain merupakan salah satu etika dalam dunia cyber??


Sekian, terima kasih.

p/s : Perangai saye memang buruk. Walaupun tak sihat, sempat lagi online.


Mood : Sakit
Headphone : 'Because I'm Stupid' by SS501 [aish.. currently sangat addicted to this song]

10 comments:

wanie sk said...

1stly: get well soon dear..kwn2 akakpun rmai yg tibe2 xsihat bila tiba hri exam..stress i think

2ndly:omo2..ritu akk dgr awk menerangkan psl socioling pd shasha kat edu cf...amboi lajunye hang berckp..hehe

3rdly:ss501??omo2..hehe

keTiDaks3mPurNaAn said...

Humm... nape Adlan bg kamu keychain? huhuuhuu... Adlan yg saya tawu hensem... adakah Adlan yg sama? :p

Ye... kamu cepat sihat!!! Kita kena practice men angklung!!

emy said...

huhu...men bola beracun mmg best...bkn tu jerk ..tp kiteorg men A.E.I.O.U, chapklichapklicapcapcap, etc. haha..

semoga nana cepat semboh dr mode sakit

♥ NANA ♥ said...

la...demam ke....awat x bitaw...hehehe~ takpe2. maybe kte akan buat 2nd tournament bola beracun itu kerana ramai tak puas ati nak join jgk smlm. besh...! tp...bkn dlm mase tdekat r...huhu~ IAG will be busy this week, insya-Allah....

NaNa PynkFaery said...

2 kak wanie :
eh..? nape kak wanie x tego nana mase kt edu cafe tu..? nana smpai skang x leh recall kak wanie ni yg mane~~ yeah, ss501, lagu itu sgt best ^^

2 Qchan :
dy bagi sbb nana antara yg terawal komen entri ulang tahun ke4 blog dy ^^. baik, sy akan cpt sembuh!

2 Emy :
thx emy ^^. wah.. banyak nya game main.. sedih nana x leh joiN~

2 Nana unnie :
2nd tournament? wah, itu sudah bagus ^^. harap2 time tu nana sihat, yay ^^

Trini said...

nana, get well soon yea.

o nana knl ke adln tue? igtkan mmbe cyber je.

apelah tue angklung 1, 26, 27. neway smge nana gmbre ngn ape yg nana bwt..

gdluck midterms!

wanie sk said...

sje nak bg surprise ckit..kna find out sendiri la spe akak..susah tuh coz bkn bdk glemer..hehe

NaNa PynkFaery said...

2 nining :
x la, sbenarnya plan nk jumpa sbb keychain tu. tp nana x smpat jumpa dy sbb ade hal, so syasya yg tolong amikkan keychain itu ^^

2 kak wanie :
alamak, kena main teka2 la pulak~~

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

smoga cik nana kembali sihat scpat mungkin.
study bebaik utk mid-term nih.

"Bukankan mengkredit apabila menggunakan graphic/gambar/drawing orang lain merupakan salah satu etika dalam dunia cyber??"

yer. mmg betol. klu x dianggap sbg mencuri.

NaNa PynkFaery said...

2 azeem-kun :
salam.
thx ya ^^.