Thursday, May 7, 2009

Nana dan Kisah Moskiu

Bloggers, I'm back.. ^^

Um.. sebenarnya Nana dah mula online sejak 3 May yang lalu.
Tapi Nana sangat sibuk.
Sangat banyak perkara yang perlu dilakukan, jadi Nana tak sempat nak update blog.

Nana teringat satu cerita [random~].

Kisah ini berlaku ketika Nana berusia 8 tahun.

A : Wei, masjid dalam bahasa inggeris, apa dia?
B : Yang tu pun tataw. Moskiu [mosque] la.
A : Oh.. moskiu..

Nana taw sebutannya 'mosk' saja, bukan moskiu.
Nana nak bagitaw la yang sebutan mereka salah.
Belum sempat Nana bersuara, muncul la seorang penyelamat.

C : Wei, moskiu bukan masjid.


A, B dan Nana menanti sambungannya.


C : Moskiu tu ubat nyamuk.

Adoi la! Bila Nana teringat balik, memang nak gelak guling-guling!
Ubat nyamuk??

Nyamuk = mosquito
Ubat nyamuk = moskiu XD!

--

Ok, esok Nana ada program.
Nana akan jadi fasilitator buat kali pertama.
Sila wish me luck XD!

9 comments:

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

moskiu! haha. anyways~ do ur best as a facilitator ya ^^

ButirStar said...

moskiu tu ubat nyamuk? wakakakakaka

dulu kawan2 kaklong sebut moskue.

hahahaha

ღ~n0n0i~ღ said...

Hehe..akak pun ada masalah nak pronounce English =D=D

Max J. Potter said...

entry kejadahan~!! axe-dee font terkeluar LCD! hahaHAHA! moskiu. mosquito. oiyo cikgu BI sudah bagi ajaran sesat kat budak ni wei~~

pembebel yang setia ~ said...

good luck, jdlah faci yg baek ye, hehe :P, skang blog kcik fiena kelihatan lbeh sedap! nyam3

NaNa PynkFaery said...

2 azeem-kun :
salam.
terima kasih ^^.
already done my best :)

2 kaklong :
ya, ubat nyamuk!
moskue? haha

2 kak noi :
oh, ya kah?
tak apa, mari lah kita belajar bersama-sama ya ^^

NaNa PynkFaery said...

2 kak nani :
bukan cikgu bg ajaran sesat.
budak2 yg sendiri menyesatkan diri XD

2 couzie :
terima kasih ya!

nampak lazat? hehe.

Naz said...

Hihihi..
Fina kalau masuk klas
Dr.Sulaiman kt unisel ni
mesti Fina guling2 terus gelak..

Hihihihi...

NaNa PynkFaery said...

2 naz : ya ka? fina mmg minat kelas leh gelak2 ni! haha