Thursday, September 10, 2009

To Piko M with Disgust, from Max J.

Cik Piko M kembali lagi, kali ini di tagboard pula.
Ada di tepi sana, malas nak quote lagi.
Katanya, Nana over. Oh, kata lah apa saja.
Nana tidak terasa hati dengan anda.
Tapi berkenaan dengan soalan anda :

"tak ade ye yang nak buat esei hentam i?"

Macam tau-tau pulak anda ni. Ada, ada. Esei di bawah ini khas untuk anda. Terpampang secara umum di ruangan komen. Hairan sungguh dengan orang pelupa seperti anda ni, last time dah komen, kali ni nanyuk pula tak tahu nak tengok di mana. Haha. Ada hati pula nak ketawakan orang lain. XD

Sila buka mata luas-luas untuk baca, ya? Jangan salah faham lagi.


*edited*

Assalamualaikum,


OK, ni memang sumpah malu, K? Blog tulis Melayu pun tak faham, nak serang-serang pulak - heh, lepas tu ada muka lagi setebal entah berapa inci berani nak ingatkan orang ni bulan puasa. Otak dia lesap sebab lapar sangat kot (kalau puasalah)? *ketawa*

Aku paling meluat sekali dengan orang-orang macam ni yang tak ada asal-usul dan suka HISTERIA di blog orang. Kat blog aku ke, kat blog adik aku ke, pesawan-pesawan macam ni memang buat aku hangin. Sorry dinda, kanda perlu bersuara.

Wei minah Msian (ko ni bangsa apa, Malaysian pun malas nak eja?) yang bengap tak reti eja hottesT, pergi study English spelling darjah satu balik la. Kalau macam tu punya casual writing ko boleh salah faham (gamaknya kalau adik aku tulis English ko berbuih mulut terus kot?), ko tak payah nak psyko jiwa meh bagi komen I-You sana-sini macam budak tadika baru belajar English - disgusting sangat, tau tak? BM pun tak faham, nak sembang campur-campur English konon. I'd suggest you go and commit suicide for the sake of global peace. The world is already breaking even without morons like you. *LOL*

Bila masa adik aku ungkit apa? Ko taip guna jari tapi fikir guna kaki ke? Nak sorry komen ko bunyi kurang ajar apa bendanya kalau ko menulis Melayu pun macam orang tak pernah pergi sekolah? It takes so much more than THAT BLOODY RETARDED WRITING SYSTEM YOU USED TO SOUND KURANG AJAR la, perempuan. Tak perlu perasan.

Adik aku deserve apa? Komen cuba-kurang-ajar-tapi-jadi-kerencatan-otak ko? Sudah-sudahlah berangan benda-benda karut macam tu dalam bulan puasa ni. Kalau ko tak boleh berhenti sakit jiwa sebab artis, at least kurangkan kadar sawan ko sambil buat benda baik (seperti melawat blog orang secara berakal) - daripada duk berkabung kerana penghijrahan seorang artis kafir yang langsung tak kenal ko malah belum pun mati. Ko ni mental sangat dah eh?

Lain kali nak ingatkan orang hal-hal bulan puasa dan ibadat, sila beri salam (aku assume ko Islam lah sebab bijak sangat nak ingatkan orang pasal bulan puasa dalam keadaan mental ko yang kurang stabil tu). Takkan tu pun nak kena ajar?

Kalau ko buta adab blogging pun, sekurang-kurangnya tolong hormat tuan punya blog. Maaf kalau komen aku ni bunyi kurang ajar - tapi aku rasa orang macam ko memang deserve respond macam ni sangat-sangat.

Bila ko yang sakit jiwa sebab fanatik artis, jangan nak sawan kat blog orang - sila pergi psyko jiwa di blog sendiri, kalau ada. Dan kalau ko dah ketagih sangat nak mengkomen blog orang, pergi belajar membaca dulu supaya ko tak hilang akal secara online dan buat malu diri sendiri di post orang lain dengan menulis komen macam jakun tak pernah tengok blog.

HAVE SOME RESPECT, PLEASE. Suka aku nak end komen aku dengan ayat ko. Bermaruah sungguh bila aku yang tulis, kan?

OK OK. Makian aku tamat di sini.

This would be the first and last kind respond from me. If you are to drop by again with that incomprehensibly moronic of an attitude, you can be sure that the whole force of my extremely condescending vocabulary will rain onto you, without mercy. If you are smart, you'll leave quietly.

So Piko M, go away and stay there. Tolong bermaruah dalam bertindak, dan berambus dari tempat di mana ko tak dialu-alukan. And if you really have to come again, don't forget to bring your brain along next time. Here is a place for people who can utilize their brains before communicating their ideas. If you can't do that, you have my pity.



Sincerely,
The proud sister of the blog owner who doesn't give a shit about trivial things such as Korean entertainment or anything else of the sort (I'm sorry if it makes your world go round. I guess some people are just pathetic), MAX J.


MAX J. might sound harsh [on certain occasions], but she's actually such a loveable sister, and a protective one, too. Deal with it.


12 comments:

Aamir said...

wow ... if there's a nuke warhead in the world of writing, i am pretty sure your sister's essay deserve to be called as weapon of mass destruction ... a lesson for the ignorance

Anna J. Potter said...

2 aamir :
ah, kak nana sangat bersetuju dengan anda. apa saja yang ditulis kak nani, tak kira dalam bhs melayu atau inggeris, kak nana tak pernah terfikir nak tulis pun. kalau terfikir pun, mmg tak mampu XD, lmao

Luna said...

Memang kurang boleh difahami kenapa ada orang macam ni. hah~

*indifference*

pokok dek kau la piko..

ღ~n0n0i~ღ said...

Dia yang nak sangat esei kan?
Baca lah esei ni.. lepas tu leave..
Pelik lah ngan orang-orang camni. Tak faham betul kaknoi..
Harap dia tak datang buat kacau lagi le.

Rabiatul Adawiyah said...

ooo~ max J tu kakak fina ke? die garang ek? huhuhu~ selamat bhari raya fina~

Max J. Potter said...

aamir...i was just being kind. i haven't even gone slightly half the meanness that sicko deserves.

but if that's already a weapon of mass destruction, my real mean respond would have crashed the whole blogosphere, LOL.

EmcEE_SubZeRo said...

salam.


wahahah. i love kak nani's writing. even if its gila2 or baik2 one.

ButirStar said...

apa benda yang kak nani tulis pasak Piko M yang tak sedar diri tu, kaklong dah boleh bayang her expression macam ne.

Memang cipan tol la si Piko M tu (walaupun tak kenal makhluk mana yang bernama buruk tu).

Dia memang silap orang la kalo nak cari pasal. Kalo adik kaklong kena hentam cam ni, kaklong tak tulis komen. talk to the HAND la. Kaklong akan cari dia sampai dapat, lepas tu belasah dia sampai dia jadi lempeng.

Suka-suki hati dia je nak ngutuk orang....agaknya dia HISTERIA kot bulan2 posa ni walaupun setan tak ada.....kaklong bomoh kan dia senang. kasi senyap sikit.

Chagall said...

Hahaha! Buat malu ja...kan? Mai kat blog orang, tapi kena serang. Haha! Memang tak leh blah...Kalau aku, memang sure aku diam ja. Lain ar..kalau aku ni tak ada akal. Sure aku sambung gaduh. Hahaha! Kena berbijik-bijik dari Max. Buat malu lagi bila kita tu pompuan tp bahasa cam hapaaa ja... Hahaha! Sawan! Padan muka!

SoMeOnE_gUiLtY said...

sumeeee btoollll... piko tu mmg %^*)!! la... nk talk 2 the hand pn msh sopan.. ptut pijak2 je... jgn jd lempeng, bia jd #$%&!!... RASSSAAA HAAANNNGGGG!!! XD

pEmBeBeL yAnG sEtIa said...

sape piko m neh? sungguh memalukan bangsa betul lah~

Anna J. Potter said...

2 Q : apakah maksud 'pokok dek kau' itu?

2 kaknoi : 2 la pasal, kaknoi. mmg susah nak faham kepelikan org2 mcm nie~

2 kak ada : yep, she's my sis. dia x garang XD.