Wednesday, September 9, 2009

SALAH FAHAM terhebat abad ini

Untuk pengetahuan para bloggers, Nana tidak tidur walau seminit pun semalam kerana terlalu banyak chapter dari tiga subjek yang berlainan perlu dibaca. Sambil membaca, Nana online sepanjang malam juga, ngehehe.

Nak dijadikan cerita, ada pula orang yang terasa hati dengan entri Nana yang bertajuk 'The Power of Netizens" di bawah. Komen tersebut di'submit' lebih kurang jam 3 pagi tadi. Nana rasa terpanggil untuk membiacarakan komennya di sini. Kepada Cik MsianProudHottes, sila berbangga kerana komen anda sudah terpampang dengan terang dan nyata di sini.

"Hello.First, i nk bgitawu you, juz in case you tak ingat, skang nie bulan pose. tak baek tawu kutuk-kutuk orang...tu pown nak kene aja ke...?bukan salah jaebeom la...bende tu dah lame...buat ape you ungkit-ungkit?siap suro die gi mati pulak.you ingat you sape yang die nak dengar cakap you... sorry la kalau bunyi komen nie kuang aja...tapi i rase you deserve it...the hottes belum pun habis berkabung...you dah kecoh-kecoh...have some respect ples.

proud hottes,
Piko M"

"Apa ni~?" <-- inilah ayat yang terkeluar dari mulut Nana sebaik sahaja ternampak komen di atas. Banyak sungguh tuduhan cik yang seorang ini. 1. Sapa kutuk sapa ni XD? Bila pulak Nana kutuk Jaebeom / Encik Jay? Aneh sungguh Cik MsianProudHottes ni. Entri di bawah ditulis untuk membuktikan kekuatan netizen, dan kes Encik Jay adalah salah satu kejadian yang yang kedahsyatan netizennya terbukti dengan jelas, maka Nana jadikan contoh. Lagipun, kes tu sangat TERKINI, Nana tulis lewat sejam saja. Sekadar menjadikkannya sebagai contoh, nak mengutuk tu jauh sekali la, Cik. Saya pun suka Encik Jay juga, buat apa mau kutuk dia?

2. Bila pulak la Nana ungkit XD? Tolonglah baca entri di bawah betul-betul. Bukan Nana yang pergi menggali MYSPACE Encik Jay sampai terdedah komen kontroversinya itu. Bukan Nana. Dan Nana langsung tidak berniat untuk mengungkit hal terbabit. Adakah ayat yang Nana gunakan dalam entri di bawah mengelirukan? Sampai tertukar pemangsa, mangsa dan pencerita? Nana guna ayat bombastik kah di bawah sana?

3. Ni salah faham paling hebat ni. Bila la pulak Nana suruh Encik Jay pergi bunuh diri? Nana dah tulis dengan jelas bahawa kebencian yang membuak-buak dalam diri para netizen membuatkan mereka sebulat suara memulakan petition yang meminta Encik Jay membunuh diri. Banyak sungguh perkataan-perkataan bombastik yang Nana guna, sehingga terkeliru Cik MsianProudHottes dibuatnya.

4. Apa..? Anda semua berkabung XD? Encik Jay selamat di sana, mengapa anda semua berkabung seolah-olah dia mati pula.. Perlukah berkabung berkenaan perkara sebegini~? Saya juga sedih sewaktu Wonbin meninggalkan FTI dulu, tapi.. berkabung XD? LMAO. Bunyinya melampau. OK, ini sangat random. Sorry.

Sila lah kata Nana tidak faham perasaan 'proud hottest' kerana Nana part time saja. Nana tidak akan berkecil hati. Mungkin benar kata anda. [Tapi bukankah kita masih miliki banyak kegembiraan dalam dunia ni yang tak mungkin hilang hanya kerana penyanyi kegemaran kita pulang ke negara asalnya? Nana tak nampak keperluan untuk 'berkabung' di sini.]

5. It's Hottest, not Hottes XD. Anda tertinggal huruf 't' di situ beberapa kali. Ini juga sangat random, harap maaf.

Jika ada lagi para bloggers atau hottest-hottest lain yang turut terkeliru dengan entri di bawah, saya mohon maaf. Kadang-kadang gaya penulisan saya sukar difahami~ Yang jelasnya, saya memang tiada niat untuk mengungkit, memburukkan Jaebeom, ataupun mahu dia membunuh diri.

Nana sangat happy kerana semua midterm sudah habis!

Rakan-rakan bloggers, selamat berbuka puasa :)!

Mood : Happy
Headphone : -


9 comments:

Luna said...

isy.. isy...isy...
buat malu saja...

Yang Benar,
The hottest Hottest :D

Anna J. Potter said...

2 Q :
tu la, buat malu saja.

yg benar,
the shiny-est primadonna

lmao.

Scarred Soul said...

Mau menyebuk juga di sini...

Saya juga Hottest tapi perlukah the Missy react sebegitu sekali?

with love,
The Hottest Cassie

Max J. Potter said...

Assalamualaikum,

OK, ni memang sumpah malu, K? Blog tulis Melayu pun tak faham, nak serang-serang pulak - heh, lepas tu ada muka lagi setebal entah berapa inci berani nak ingatkan orang ni bulan puasa. Otak dia lesap sebab lapar sangat kot (kalau puasalah)?

Aku paling meluat sekali dengan orang-orang macam ni yang tak ada asal-usul dan suka HISTERIA di blog orang. Kat blog aku ke, kat blog adik aku ke, pesawan-pesawan macam ni memang buat aku hangin. Sorry dinda, kanda perlu bersuara.

Wei minah Msian (ko ni bangsa apa, Malaysian pun malas nak eja?) yang bengap tak reti eja hottesT, pergi study English spelling darjah satu balik la. Kalau macam tu punya casual writing ko boleh salah faham (gamaknya kalau adik aku tulis English ko berbuih mulut terus kot?), ko tak payah nak psyko jiwa meh bagi komen I-You sana-sini macam budak tadika baru belajar English - disgusting sangat, tau tak? BM pun tak faham, nak sembang campur-campur English konon.

Bila masa adik aku ungkit apa? Ko taip guna jari tapi fikir guna kaki ke? Nak sorry komen ko bunyi kurang ajar apa bendanya kalau ko menulis Melayu pun macam orang tak pernah pergi sekolah? It takes so much more than THAT RETARDED WRITING SYSTEM YOU USED TO SOUND KURANG AJAR la, perempuan. Tak perlu perasan.

Adik aku deserve apa? Komen cuba-kurang-ajar-tapi-jadi-kerencatan-otak ko? Sudah-sudahlah berangan benda-benda karut macam tu dalam bulan puasa ni. Kalau ko tak boleh berhenti sakit jiwa sebab artis, at least kurangkan kadar sawan ko sambil buat benda baik (seperti melawat blog orang secara berakal) - daripada duk berkabung kerana penghijrahan seorang artis kafir yang langsung tak kenal ko malah belum pun mati. Ko ni mental sangat dah eh?

Lain kali nak ingatkan orang hal-hal bulan puasa dan ibadat, sila beri salam (aku assume ko Islam lah sebab bijak sangat nak ingatkan orang pasal bulan puasa dalam keadaan mental ko yang kurang stabil tu). Takkan tu pun nak kena ajar?

Kalau ko buta adab blogging pun, sekurang-kurangnya tolong hormat tuan punya blog. Maaf kalau komen aku ni bunyi kurang ajar - tapi aku rasa orang macam ko memang deserve respond macam ni sangat-sangat.

Bila ko yang sakit jiwa sebab fanatik artis, jangan nak sawan kat blog orang - sila pergi psyko jiwa di blog sendiri, kalau ada. Dan kalau ko dah ketagih sangat nak mengkomen blog orang, pergi belajar membaca dulu supaya ko tak hilang akal secara online dan buat malu diri sendiri di post orang lain dengan menulis komen macam jakun tak pernah tengok blog.

HAVE SOME RESPECT, PLEASE. Suka aku nak end komen aku dengan ayat ko. Bermaruah sungguh bila aku yang tulis, kan?

OK OK. Makian aku tamat di sini.

So buat ko, go away and stay there. And if you really have to come again, don't forget to bring your brain along next time.


The proud sister of the blog owner who doesn't give a shit about trivial things such as Korean entertainment or anything else of the sort (I'm sorry if it makes your world go round. I guess some people are just pathetic),
MAX J.

ButirStar said...

apa kena dengan makhluk yang nak eja hottest pun tertinggal satu T tu?

Agaknya otak dia tak berapa nak okay sebab eja HOTTEST pun T tertinggal, mungkin otak dia TERsalah tafsir pasal Encik Jay tu.

Kaklong memang haramlah tak kenal sapa Encik Jay tu tapi bagi kaklong Nana tak kutuk dia dan suruh dia pergi bunuh diri. Nana just bagi info je...kan? kan? kan?

Anna J. Potter said...

kak long :

tu la pasal. nana tak ada kutuk sapa2 pun.. dia tu.. tersalah faham dgn dahsyatnya~

♥ 나나 ♥ said...

LOL~

ntah kenapa, akk rase pelik. camne dia leh kata sedemikian rupa padahal skali akk bace, ia adalah berbentuk fakta dan takde langsung tulis kt situ psal kamu hentam n suh jay bunuh diri segala. apakah kekusutan ini?

adakah dia se-geng dgn si Jojo Bodo itu nana? hahaha~

sgt ske esei Max J itu. siyes. sgt ske. kalau dia masih xpaham lagi...maknanya...dia MEMANG satu geng ngan JOJOBODO itu....huhuhu~ maaf, bahasa kasar disini. masih geram dgn itu budak.. >.<

Anna J. Potter said...

2 kak nana :
tu la, nana pun x paham jugak XD, mungkin otaknya kosot kerana puasa XD? entah la, kak.

uh, siapa jojo bodo ~~??

♥ baiti ♥ said...

nana~
kak byt rasa la kan~
1 je sebab minah senget HOTTES 2 salah paham nana~

dia x paham english + bahasa melayu~
maybe die 2 dr tribe2 yg sungguh misteri di belantara2 yg ade diMSIA ni (ala2 MSIAN)~
pastu die terlepas ke sebuah alat yg kt panggil komputer~
lalu dia terbaca entri di blog nana yg popular nih~

2 yg dia susah sket nk paham bahasa nana tuh~

::thumbs up to kak nani!!::
ngeh3~