Friday, September 5, 2008

Ace


Renji & Rukia by pandabaka


“Orang Kedah ka?”
Ayat pertama dari Ace kepada Nana.

[geleng-geleng] “..Peghlih (Perlis).”
Ayat pertama dari Nana kepada Ace.

Dua ayat yang cukup ringkas.

Ace menjadikan hari-hari orientasi Nana di UNISEL berbunga-bunga, hehe.
Sebab? Ace kelakar. Ace mesra. Ace comel.

Apa panggilan pertama Nana kepada Ace?
Ace la. Sebab Ace memang perkenalkan diri sebagai ‘Ace’ sjak dari mula lagi.

Apa panggilan pertama Ace kepada Nana?
Jenab. Sebab Nana tipu dia, Nana kata nama Nana Zainab. Huh.. tapi lepas tamat orientasi, Ace dah tak panggil Jenab lagi.

Apa perkataan favourite Nana dan Ace?
Lesung batu. Sebab? Hanya kami berdua saja yang tahu, hehe.


Apa pandangan rakan-rakan sekelas tentang hubungan kami?
Huh, ada orang tuduh kami couple! Tapi, dengan hebatnya Ace menipu. Dia kata, kami adik-beradik kembar. Anehnya, mereka percaya pula dengan penipuan Ace. Mungkin kerana kehebatan kami berdua berlakon sebagai adik-beradik, hehe.

Apa yang Nana suka tentang Ace?
Ace baik.
He is a good listener.
Kami selalu sependapat (sampai la sekarang).
Ace pandai nyanyi (serious!).
Ace faham diri Nana. Ace tawu Nana suka kale PYNK. Jadi, besday Nana yang ke-18, Ace bagi hadiah satu set, sume kale PYNK!

Nana sempat jadi pelajar UNISEL selama sebulan. Bila Nana dapat tawaran ke IIUM, Nana sedih. Nana sedih sebab dah tak boleh jalan ke kelas dengan Ace lagi. Sedih sebab dah tak boleh duduk sebelah Ace dalam kelas. Sedih sebab dah tak boleh lunch, dinner dengan Ace. Sedih, sebab dah tak ada sapa nak call Nana malam-malam (Ace suka merapu. Dia kata ada mayat dalam almari Nana, huh!). Sedih sebab dah tak boleh makan nasi goreng yang Ace masak lagi.

Hari terakhir Nana di UNISEL, Ace x ada. Ace balik kampung. Nana jumpa semua orang. Nana ucap selamat tinggal pada semua orang. Tapi x dapat jumpa Ace..

Ace, kawan yang Nana paling sayang masa Nana study kat UNISEL, walaupun sebulan cuma. Tapi, persahabatan kami kekal sampai sekarang.

Hari ni, usia Ace dah melangkah ke angka 20.

Ace, Happy Birthday! May all happiness and joys be yours, wishing you a birthday that is happy and bright the whole year through. Study rerajin, ok. Saya sayang awak ^^!

13 comments:

EmcEE_SubZeRo said...

salam.


hoho. kisah yg mengharukan. *clap*

xper. stiap org ada haluan masing2. biarpun tak sependapat dan biarpun tak sehaluan persahabatan tetap kekal didalam hati masing2 insyaAllah.



anyways, salam hari lahir kpd incik Ace. ^^


juga kpd nana. bljar rjin2. hohoho

NaNa PynkFaery said...

2 azeem :
baik, nana akan belajar rerajin! tq atas nasihat anda ^^

EmcEE_SubZeRo said...

you're most welcome.

anything for my sibs. XD

sibs. sounded like ribs. lol.

NaNa PynkFaery said...

2 azeem :

ha ah, mcm ribs~

Hanna J. Potter said...

wei~ komen dah ada empat, satu pun bukan ache punya! apa ni?? wei ache!! mai sini tulih komen~ nanti sat nk pi blog dia..ish, apa punya penerima ucapan! OK, haapi baasudei ache-kun. semoga gembira selalu dan berada dlm protection-Nya. *^^*

nas_eyre said...

To Fina:

Thanks Fina! Every single thing awak ingat dengan baik (terlalu baik). Thanks for this wonderful and also touching2 entry. Seriously. I was so touched. But you know what? My birthday this year was a disaster for me. My opah got admitted to Hospital Kuala Kangsar. I tried to ask my siblings but you know what? No one is willing to tell me. Sedeh.....

To emcee_subzero:

Thanks for the wish as well, my friend.

NaNa PynkFaery said...

2 k.nani :
huhu. ni dia, dia ada kat bawah ni.

2 ace :
.. no one is willing to tell you..? um.. jgn sedih. mungkin depa suma bz.. atau depa pun tgh sedih atas apa yg menimpa ur opah. jgn sedih ok?? *virtual hugs*

Nqb...da one n only... said...

Waahhh mengharukan....

Bestnya ada kwn cmtu...

I would die to have 1...

nas_eyre said...

To Kak Nani:

Waaa! Kak Nani marah Ace??!! Huh! Tunggu Kak Nani! Ace nak pi umah Kak Nani habiskan kuih (kalau ada) atau apa2 saja makanan yang ada. Boleh? *^_^*

NaNa PynkFaery said...

2 nqb :

i'll pray for u to have one, ok ^^?

2 ace :

sila lah makan.. hehe

Nqb...da one n only... said...

Thx....Nana mmg beruntung
gilaX1000000

Hanna J. Potter said...

oh buleh buleh, mai la~!!

NaNa PynkFaery said...

2 nqb :
i know, hehe.