Sunday, August 23, 2009

Uhljjang Maniac! Part 2

Kepada yang masih belum baca post Nana yang menceritakan perihal Uhljjang Maniac, sila scrol ke bawah. Entri kali ini lebih menarik kerana kepalsuan para Uhljjang akan di'reveal'! XD

Tajuk entri pada kali ini ialah :

How to be an Uhljjang

You'll need the following :
MAC e/s, liquid foundation, and pressed powder
Anna Sui liquid e/l
L'Oreal mascara
Lip gloss
Falsies
Eyelid glue <-- takutkan? eyed lid glue ... XD

BEFORE

Image Hosted by ImageShack.us

Instructions:

1. Circle lens + eyelid glue

Image Hosted by ImageShack.us


2. Apply liquid foundation

Image Hosted by ImageShack.us


3. Glue on falsies and apply mascara

Image Hosted by ImageShack.us


4. Line the lower lashline with liquid e/l

Image Hosted by ImageShack.us


5. Apply eye shadow

Image Hosted by ImageShack.us


6. Apply the black shadow as seen in the pic

Image Hosted by ImageShack.us


7. Put on some gloss

Image Hosted by ImageShack.us


8. Jajang!!! Kan dah jadi Uhljjang XD!?

Image Hosted by ImageShack.us

Dahsyat kan?
Sekarang semua ke'original'an Uhljjang sudah boleh diragui.
Ya lah, tanpa semua barang-barang palsu itu, mana boleh jadi macam ni.
Apa pendapat para bloggers tentang kegilaan Uhljjang ini?
Bagi Nana..

Mengerikan.

p/s : Mungkin juga gadis di atas touch up sikit lagi dengan photoshop. Nana rasa bentuk wajah dia dah tak sama. Dagunya lebih 'pointy' selepas make up. Entah la.

16 comments:

Max J. Potter said...

haha. ni mmg tak boleh belah.

ultimate transformation - camaro jadi bumblebee lg layak dipercayai drp uhljjang2 ni semua, haha.

Luna said...

gileeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!1

haha!

mari kita semua jadi uhljjang~
hahahaha!

i am beautiful, no matter what you say, words cant bring me down~

nana, nyanyi la pretty girl~

LOL

ButirStar said...

wuih!!! ngeri sial!!! takut giler tetiba je tgk mata dia besar gedabak macam keretapi tanah melayu!!

mmg menakutkan. kalo budak2 tgk ni, sah2 depa kena sampuk. tak pun trauma 5 thn. ish3! dast sungguh!!

anyway, muka yang original yang Allah bagi lagi cantik. tak payah nak edit sana sini.

p/s: buleh tak kalo kaklong nak edit muka kaklong jadi incredible hulk???

Trini said...

laaaa palsu rupenyer..igtkan natural

Anna J. Potter said...

2 kak nana : wah, best gila perbandingan. camaro -> bumblebee. mmg la uhljjang ini semuanya palsu..

2 Luna : jap nak nyanyi, lol XD.

Anna J. Potter said...

2 kak long : apa? incredible julk XD?? mengapa la pula~~ XD

2 nining : ya, mmg palsu~

Anna J. Potter said...

2 kak long : apa? incredible julk XD?? mengapa la pula~~ XD

2 nining : ya, mmg palsu~

EmcEE_SubZeRo said...

salam.


oh. ckp pasal uhljjang ni.

tiba2 ada minah uhljjang dtg ke blog sy, uninvited, and tulis

"azeem is an ass hole!"


apakah? what have i done? >__<


anyways,

pnah tgk yg similar mcm ni.


muka mmg xbley blah. tp bila makeup.. mmg jadi PATUNG!

Anna J. Potter said...

2 azeem-kun :
salam :)
apa? minah uhljjang?
mengapakah dia berkata sedemikian kpd tuan hamba??

pEmBeBeL yAnG sEtIa said...

benarkah ini?maybe i shud try since i have small eyes~~ hehe

Aamir said...

erk ... patut la mata depa nampak besaq ... boh gam rupanya ... kalau tiba2 gam tu xbleh bok kluaq ... 7 hari 7 malam xbleh tidoq ... ngeri2

ღ~n0n0i~ღ said...

Adoi.. ngeri lah!!
uhljjang uhljjang..
Rupanya palsu belaka. T__T

Anna J. Potter said...

2 couzie : haha, nak try kah?

2 amir-kun : tu la, dorang letah gam. x de keje, kan~

2 kak noi : tu la, mmg palsu mereka ni~

yumi.love.love said...

gle la!memg nmpk different.yumi pn t'kjut gak!mcm tak caye je.yumi pn de gak rase yg girl tu edit gne photoshop n edit gmbr die.yer!so UNBELIEVABLE!

Max J. Potter said...

buleh publish. sila baca post ni dan tgk gmbr2 demo dia. menarik gila. cuba tny kot sapa2 ada...

http://beaterschuggers.blogspot.com/2009/09/i-love-windows-7.html

Max J. Potter said...

sila publish utk dikongsi. pi tgk ni.

http://www.smashingmagazine.com/2008/03/05/blog-headers-for-free-download/