Wednesday, April 15, 2009

Apabila Bosan Melanda~

Pada suatu pagi yang tidak hening, [pagi kah? mungkin tengah hari..]
Nana dan Syasya dilanda kebosanan.
Kelas Sociolinguistics memang selalu bosan..

Entah bagaimana,
tiba-tiba kami berdua menganjurkan satu pertandingan melukis.
Pertandingan yang hanya disertai kami berdua.
XD~ Lukisan memang la buruk..




Nana paling suka lukis mushroom~ walaupun senget, haha..


Rumah Syasya siap ade pemandangan lagi XD

Honestly, ikan emas Nana nampak macam alien! Mungkin kerana matanya yang terlalu besar!


Kerusi apa ni~~ Kerusi Syasya siap ade tampal 'rosak' lagi~ And kerusi Nana, macam kerusi untuk orang cacat~


Tak taw la model apa nie.. Handphone yang Nana lukis tu, Nana suka wallpaper dy. Ada kucing XD


Akhirnya, kami dah kehabisan idea. Tak tawu lagi nak lukis apa.
Lalu kami tanya Ecah.
Soalan terakhir biar dia yang pilih.
Dengan penuh confident, Ecah berkata :

PLATIPUS


Ingat senang ka maw lukis~ Syasya kata dia langsung tak pernah tengok platipus.

Inilah platipus Syasya!

Ecah : A bunting platypus? 10/10


Dan ini platypus Nana XD

Ecah : A tidur platypus? 01/10

Bapak jeles~ Bukankah platypus Nana lebih comel XD!

* * *

Sebenarnya pertandingan ini berlangsung bulan lepas.

Masa kemas barang-barang semalam, Nana terjumpa lukisan-lukisan ni.

Saja maw kongsi dengan rakan-rakan bloggers.

As you can see, bakat melukis Kak Nani yang hebat sedikit pun tidak ada pada Nana, hoho~

15 comments:

wanie sk said...

gold fish mmg mcm alien la..hehe..tp comel je lukisan..ni ye keja korang time boring2..hehe

NaNa PynkFaery said...

2 kak wanie :
haha~~ ini la keje kami!

keTiDaks3mPurNaAn_Luna said...

hahahaha!

akhirnya platipus itu di popularkan!

;p

ButirStar said...

lukisan nana nak dekat sama dengan lukisan ur sister, nani. chomel~!!!

kaklong ske mushroom nana. macam sedap dimakan begitu saja.....haha

NaNa PynkFaery said...

2 Q-chan :
haha. platipus apa menda ntah~~

2 kaklong :
mcm sdp d makan begitu shj? mushroom ala2 gardenia kot.. XD

inna hayati said...

lukisan nana comel2, macam lukisan kanak2, sesuwai la tu dengan minat kat manga2 jepun tu kan.
n playtipus itu comel betul.boleh dah ni nak masuk pertandingan melukis peringkat bawah 7 tahun...
*wink*

EmcEE_SubZeRo said...

salam.


nanakun! sy suka kereta n goldfish nana. chomey. XDD

emy said...

best lukisan2 itew..

NaNa PynkFaery said...

2 kak inna :
ah? bawah 7 tahun?
haha.. mesti nana menang XD!

2 azeem-kun :
salam ^^.
apa? goldfish itu comel?
nana nampak mcm alien krn matanya~
haha~~

2 emy :
mekasih~~

pembebel yang setia ~ said...

asal plak kcik fiena punye platypus dpt 1/10? rasenye mulut de cam dh btol dh!

Max J. Potter said...

kak nani minat mushroom. hm.

takpa, balik ni mai kita belajar lukih mushroom sama-sama!

NaNa PynkFaery said...

2 kak nani :
ya, nnt kita melukis mushroom bersama-sama d rumah!

2 couzie :
tu la kcfina kate, bapak jeles. at least platipus kcfina tu ada la jugak rupa, kan? kan?

Naz said...

Fina nyer platipus macam beaver lah..
hehehe...

h.e.a.r.n.o.i.s said...

argh! kiutnye korang!! rindu plak!
kalo kte n fae n huda..xde lukis2 neh..ade mase terluang or bosan je..GOSSIPPPPP kt ketasss..bhahahhaa

NaNa PynkFaery said...

2 naz :
terkonfius d antara beaver dgn platipus la pulak nampaknya.. haha

2 hanis :
kte org pon spazzing jugak.
cuma hari tu tiba2 ada mood nk melukis, haha