Wednesday, August 8, 2007

Hana Yori Dango 1

Nana baru je abes tgk drama Hana Yori Dango 1. Memang betol la slama ni Nana dnga org ckp Hana Yori Dango lagi besh dr Meteor Garden. Ape yg membuatkan Hana Yori Dango sgt besh?

.::. Jalan cerita die x meleret2. Yg x perlu dan boring, sume ny x dimasukkan. Jadi cite die pendek je. 1 season, 10 episod je. Pendek tp padat, dan sgt menghiburkan.

.::. Antara muzik latar yg digunakan adalah muzik latar Harry Potter. Hue Hue!! Yg lebih besh, dlm istana Domyoji Tsukasa ade Hogwarts Great Hall! Kelakar mase Tsukushi sesat masuk dlm bilik tue, “Heh??? Hali Pota??!!”

.::. F4 die best gile. MatsuJun mmg seswai gile jadi Tsukasa. Walopun x cukop dr segi ketinggian, dia bebetol menghidupkan watak Tsukasa yg kasar, xde rase hormat pd org lain, tp innocent. Rambut die mmg kekal mcm rambut Domyoji Tsukasa dlm manga till da last episode (Dao Ming Shi dlm MG, slepas beberapa episode, dah tukar style rambut. Hilang ciri-ciri Tsukasa). Matsuda Shota yg bawak watak Nishikado Soujirou, mmg kacak. Oguri Shun pon berjaya memainkan watak Hanazawa Rui dgn sgt baik. Mimasaka Akira (d lakon kan oleh Abe Tsuyoshi), first tym tgk, Nana x bape suke. But then, watak die pon ok jugak. Neway, MatsuJun is the besh la!

.::. Minat gile watak Domyoji Tsubaki (kakak Tsukasa). Matsushima Nanako mmg pilihan terbaik utk melakonkan watak Tsubaki ne-chan.

.::. Inoue Mao mmg kawaii. Seswai jadi Tsukushi.

.::. Sanjou Sakurako mmg membencikan. Tp mmg respect lakonan die. Awal2 nampak innocent, tp bile dah menunjukkan belang die, mmg gedik abes.

.::. Sket pon x boring. Sgt2 menghiburkan dan sesuai d tonton oleh semua lapisan masyarakat. Haha!

1 comment:

Hanna J. Potter said...

ee, inoue mao tu lgsung tak cute pun kanda tgk, cun lg san chai. muka dia sembap mcm tak mandi lah...agak-agaklah nk berlakon miskin pun takkan tak mandi.. hidung dia pelik, garis tepi hidung ke mulut dia pun pelik...

kesimpulannya tak cunlah, mmg sesuai jd tsukushi (dlm komik kn buruk gila?). matsumoto tu mungkinlah pndai berlakon, tapi double-chinned, sorry naik optimus prime lah...baik lagi yamaP.