Tuesday, October 6, 2009

Takkan la dapat markah macam ni?

Nana tak nak bercerita panjang-panjang kali ni.

Nana buat ringkasan saja, ok?

Sebelum cuti raya hari tu, Nana menjawab midterm Political Science dengan penuh keyakinan.

Beberapa hari yang lepas, lecturer dah pulangkan kertas midterm terbabit.

Nak dijadikan cerita [bukan sengaja nak membongkak tak tentu pasal, ok?] Nana dapat markah yang paling tinggi dalam kelas. Berapa? Tak payah taw la.

Muncul la budak di sebelah Nana yang amat suka menyampuk ketika lecturer mengajar.

Lalu dia bertanya soalan yang entah hapa-hapa.

"Akak, ni kali ke berapa akak repeat subjek ni?"

Heh? Bila pulak Nana ada kena repeat subjek ni XD?

"Ni first time amik course ni," balas Nana, dengan senyuman yang dipalsukan.

"Eh? Takkan la first time amik dapat markah tinggi macam ni?"

Oi, takkan la nak kena fail dan repeat berkali-kali baru nak dapat markah tinggi kot?
Apa punya pemikiran ni~


-- IKLAN --
Image Hosted by ImageShack.us

Taehwa's Fallen Angel sangat best XD.
Jika rasa nak tengok, boleh cari di youtube saja.
Harap maklum. :)

14 comments:

Luna said...

Budak tuh mau makan penyepak..
Ada ka patut dia cakap kat best friend saya macam tuh..

ღn0n0iღ said...

Lain kali Nana jawab balik

"USAHA TANGGA KEJAYAAN"

Heh, apakah budak tu?? @__@

emy said...

paper politic aku hancuzzz..

Max J. Potter said...

oh please, tak boleh terima kenyataan bhw org lain lebih pandai atau tak boleh terima kenyataan bhw kamu itu..tak berapa pandai?

mai lawat blog!!!!!

Anna J. Potter said...

2 Q :
apa lg, cepat la vodookan dia XD

2 kaknoi :
haha, jawapan yg bagus!

2 emy :
tak apa.. usaha tangga kejayaan :)

2 kak nani :
tak buleh view XD!
hari-hari pi XD!

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

haha. tapi kan nana.

brader2 yg repeat kat kelas sy dulu smua markah low2. LOL

eventho sy tak dpt highest tapi ada la dlm kumpulan high scorer.

but stilll... where ever i go.. people would eventually say i'm a final year student.


adakah ini anugerah 'rupa tua'? XD

Zwa_N said...

mmg tak patot..kot2 dia yg kene repeat ke xD..

eh sempat lg publish blog ek time busy2 ni ek?bkan kata busy gile ke??

ok daa~

msuhaimi2007 said...

punya pemikiran da budak tu... hampeh...

Anna J. Potter said...

2 azeem-kun.
salam.
anugerah rupa tua XD?
LOl XD

2 izad :
mmg bz gila. tapi dah sempat, nak buat macam mana.

2 suhaimi :
tu la...

Naz said...

Dia jelezzzzz...

ButirStar said...

orang macam tu mmg pemikiran sempit giler!

Kaklong pun pernah kena cam tu. Masa skolah dulu time subjek PAI. Ustazah tanya sapa dah khatam Quran. Kaklong angkat tangan. pastu ada sorang minah ni cakap kaklong tipu.

Sekali ustazah suruh kaklong baca dalam kelas, ternganga dia time tu (alamak, ter'riak' la pulak...)

CaRiSbRoOk_ItAm said...

menatang apa yg bntanya psal mrkah tuan hmba itu?? pastikah dia itu manusia?? knp bgitu kurang cerdik?? bak kata Mr. D dlm KREKO, 'Mau Mati Ke!!' -sekian- XD

CaRiSbRoOk_ItAm said...

gila.. XD

Anna J. Potter said...

2 naz : agaknye la..

2 kaklong :
tu la pasal..
tak pe tak pe.
kaklong tak riak.
itu cuma contoh saja kan :)

2 carisbrook itam :
lmao XD! komen yg menarik XD!