Tuesday, July 29, 2008

Sem 1 (2nd Year) + Mr. Adrian + AniCom Cosplayer Contest



[Picture by CM Cricket]


SEMESTER 1 = stress betul..

Dah sebulan berlalu sejak semester baru bermula.
Letih? Ya, sangat letih.
Sibuk? Ya, sangat sibuk.
Boring? Ya, ada kelas yg memboringkan tahap dewa.

Nana amik 7 subjek semester ni :

1. LEADERSHIP AND MANAGEMENT (komen Nana : boring. Krn abg faci nya boring)
2. LITERARY GENRES II : INTRODUCTION TO DRAMA (Best! Mdm. Sheena sungguh best)
3. GRAMMATICAL ANALYSIS (Biasa saja.. kadang2 kelakar jugak)
4. INTRODUCTION TO PSYCHOLOGY (Nana tak ada arah dalam sbjek ini)
5. CREATIVE THINKING & PROBLEM SOLVING (SANGAT boring)
6. BAHASA MELAYU UNTUK KERJAYA (Suka, suka! Mdm. Roslimna sungguh best)
7. TILAWAH AL-QURAN I (Suka jugak! Ustazah itu sungguh best)


NANA, SYASYA DAN MR. ADRIAN


[Picture by Blackm1lk]


Kronologi kejadian tersebut :


- Mr. Adrian sebarkan the course outline for Grammatical Analysis kepada kami semua.

- Syasya pun bertanya : Na, bape kite kene bayar die untuk course outline ni?

- Lalu Nana pun menjawab : xpayah bayar. Dia x mintak pun.

- Suka cita d maklumkan, kami berdua duduk di hadapaaaaaan sekali, bebetol depan Mr. Adrian.

- Dia tidak suka kami bercakap dalam kelas, especially masa dia sedang ber'lecture'.

- Maka dia menyuarakan ketidaksukaan-kpd-perbuatan-nana-dan-syasya-bercakap-dlm-kelas kepada satu bilik kuliyyah itu.

- Malu? ~~ malu betol.

- Tak puas hati? Yep, sbb kami cuma bercakap pasal course outline.

- Tak puas hati lagi? Yep, sbb dia kata, this is not the first time. Maksudnya, Nana dan Syasya mmg suke bercakap dalam kelas (menurut Mr. Adrian lah).

- Bukannya kami bersembang, tapi Syasya selalu tak dpt tangkap apa yg Mr. Adrian cakap (since he is a foreigner, maka englishnya sukar d fahami syasya), jadi dia tanya Nana. Takkan lah Nana xjawab kot? Mesti la Nana jawab, maka kami dikategorikan sbg selalu bersembang pula.. Haih.

- Akhirnya, setelah kelas berakhir, kami g jumpa Mr. Adrian, lantas meminta maaf for talking loud enough and menganggu lecturenya. Kami juga menerangkan hal yg sebenar, betapa kami langsung tiada niat utk bersembang~

- Nasib baik lah Mr. Adrian memahami.. huu~


ANICOM COSPLAYER CONTEST 2008


Kronologi lagi :

- first time Nana tengok pertandingan cosplay d hadapan mata!

- macam nak menjerit tengok Hitsugaya-taichou berjalan-jalan dengan rambut putihnya.. (Bleach)

- suka tengok Ichigo berjalan-jalan dengan Zangetsu nya (Bleach lagi)

- Hinamori sungguh chumell (juga Bleach)

- Ada dua orang Misa (anime Death Note)

- Ada satu L (Death Note)

- Ada Athrun Zala dan Lacus Clyne (Gundam SEED)

- Sanosuke Sagara pun ada (Rurouni Kenshin)


Gembirakah Nana?? Ya, saya gembira!!



7 comments:

Nining Ngadimun said...

uish mdm sheena mmg best gle la!~
n she said im adorable..hehe nana jgn jeles taw.

EmcEE_SubZeRo said...

salam

wahhhh. cosplay!!! nak tngk jugak. kejam sey nana-chan. xamik gmba dan post kat blog. =(

hehe.

gud luck sem baru nih. bljar rajin2 aite ^^

NaNa PynkFaery said...

nana 2 nining :
wowey, adorable..??? hehe

nana 2 mr. azeem :
sbenarnya hp habes bateri sbaik saja pertandingan itu bermula .. hehe..

Tsukiko said...

1.i fell for mr adrian this evening!
he's such a charming gentleman kan??? (btw nana chan agreed to this when i told her..:p)

2.AniCom cosplayer contest was a total blast!!!!! Yes i really love Hitsugaya yg kakkoi tuh!!!! N L was so like L! Cool! N he was havin a lollipop u noe the colorful spiral one?
huhuhu... Kan? kan?

nas_eyre said...

Cian Miss Fyna ni kena tegur (cam perli) depan kelas. Herm....tak pa...ada hikmah la tuh....

Aamir said...

crita pasal mr.adrian mengingatkan aamir kat lecturer baru intro to eng aamir ... dia pon camtu gak xsuka org bcakap dlm kelas time dia ngajaq walaupon kelas tu amat boring ... pastu nanti bila budak2 x paham xkan nak tunggu bila hbis klas kot baru nak tanya kt member sebelah ... ish3 sdih btoi

p/s: pergh ada cosplay ... ada gambar x kak nana?

NaNa PynkFaery said...

2 Q-chan :

hitsugaya-taichoi mmg kakkoi!
n that L mmg sangat mcm L-kun!

2 nas :

huu.. xpe. saya redha..

2 aamir :

hp abes bateri time pertandingan tu mula~ xdpt la nk abadikan dlm gmbar.. huhu