Tuesday, June 17, 2008

"Koizora"

Rakan-rakan, final exam Nana dah tamat. Dua hari lagi Nana dah boleh pulang. Jadi, entri ni akan jadi entri terakhir Nana. Sebab kat rumah, tak ada internet connection (maka tak boleh mem’blogging’). Insya Allah, awal bulan Julai nanti Nana akan kembali. Seperti header Nana pada kali ini, harap kawan-kawan senyum selalu!

KENAPA BUKAN PYNK?

Oh, kenapa kali ini header Nana tidak berwarna pynk seperti selalunya? Sebenarnya header tu, bertemakan sebuah movie yang bertajuk “Koizora”. Gambar langit itu sangat cantik, sampai Nana tak sanggup nak tukarkan warnanya kepada warna pynk. Maka, wujudlah satu-satunya header blog Nana yang tidak berwarna pynk.

KENAPA ‘SMILE’?

Kenapa tertulis 'smile' kat header tu .. ? “Smile..” (Waratte ..) adalah ayat terakhir Hiro kepada Mika (the main characters in 'Koizora').

The Movie :

What makes first loves so memorable and poignant? The Japanese are adept at enacting the sacredness of first loves and "Koizora" (Sky of Love) is an excellent example of this. Mika (Aragaki Yui), an ordinary high school girl falls in love for the first time with Hiro (Miura Haruma), and finds her life turn topsy-turvy in the giddiness of love, romance and sex. A jealous ex-girlfriend of Hiro, Saeki (Asami Usada), hires three thugs to rape Mika, thereby changing Mika's life forever.

The Catch :

Sky of of Love is based on a novel, Koizora by Mika, circulated to over 11. million readers via a Japanese cell phone network and published In paperback In 2006.

It is also a No. I box office hit in Japan in 2007.

* * *

To Huda n Hanis, terima kasih sebab bagi movie ni kat Nana. Arigatou!

p/s : rakan-rakan sekalian, smile!!

8 comments:

Aamir said...

arghh!!! apasal lupa nak tengok crita ni ... pa2 pon memang best crita ni ... lagi2 ada yui aragaki ( niat sebenar ) ... :D

p/s : cantik betol banner kakak

Syareen said...

selamat bercuti!

NaNa PynkHappinesS said...

2 aamir :
owh, peminat aragaki yui rupenye! same ngan adik akak la. dia pon minat gile ngan aragaki yui sejak tgk 'my boss my hero' ^^!

p/s : cantik ye banner tue? tq, tq!

2 syareen :
tq syareen!

Zwa_N said...

uhhh~ nk nangis jugak~ xD

Maximum Potterphreaque said...

zass~! wei, kanda balik 26. boleh kita gossip. hehehe!

Chazzie Fairuz said...

yaa...! ke ai!!! sgt suka this layout..wah, your skill is improving!

seadig said...

Yui Aragaki no Kawai

NaNa PynkHappinesS said...

2 zwa_n :
mari lah kita nangis bersama.

2 chazzie :
tq!!!! hehe

2 seadig :
yes, she is.