Thursday, May 8, 2008

Super Junior M

Pada hari ini, Nana memilih utk bercerita dan memberi sedikit ulasan ttg Super Junior M.

SuJu M merupakan pecahan terbaru Super Junior (same mcm SuJu T, SuJu KRY). S.M. Entertainment menubuhkan SuJu M utk mempromosi Super Junior ke Taiwan. SuJu M dianggotai oleh 5 former members of Super Junior (Shi Won, Dong Hae, Han Kyung, Kyu Hyun & Ryeo Wook), dengan tambahan dua ahli baru dari Taiwan (Zhou Mi & Henry Lau). The single, titled ‘U’. Yes, the very same ‘U’ sang by Super Junior in 2006. ‘U’ (new version) berbeza daripada ‘U’ yg asal dari segi penyanyi (7, instead of 13), beat, dance, rap (ketiadaan Eun Hyuk & Ki Bum menjadikan Zhou Mi & Dong Hae-uppa sbg rappers), tambahan instrument (seperti violin) dan dinyanyikan dalam bahasa cina (the original ‘U’ d nyanyikan dlm bahasa korea).Jika Nana menjadikan Hee Chul sbg kegemaran Nana dlm SuJu T, dlm SuJu M pula Nana memilih Donghae-uppa!

Komen Nana : video clip itu sgt best, dance sgt best, lagu sgt best, berbaloi utk d download ^^.


Image Hosted by ImageShack.us

5 comments:

Chazzie Fairuz said...

lol!!! SUJU M SANGAT BEST!!

setelah munculnya suju M, I'm officially became an ELF, tapi ELF for SJM je la.. since I'm a huge fan of Chinese/Taiwanese music, so sgt excited bila diorang ni sang in Mando walaupun si Henry tu Mando dia lebih kurang Donghae je..hahaha...

in SJM, my fave is Henry, SJ OR - Hangeng, SJ T - Heechul, SJ KRY - Ryeowook.. hohoho...

Just can't wait for their next MV!

NaNa PynkHappinesS said...

nana pulak :

suju m : donghae-uppa
suju or : hee chul
suju t : hee chul lg
suju kry : kyu hyun ^^

*sgt suke bile donghae-uppa rap in mando ^^*

Chazzie Fairuz said...

hahaha..bukan apa, lawak seyh dengar dia rap..ntah dia pahm ke tak..kalo tgk diorang pnya TV Show, kesian hangeng kena interprete tuk diorang.. hahah..lagi2 donghae tu..cam blur jer..

"ni hao, wo shi lee dong hae" comey!

NaNa PynkHappinesS said...

betol2, rap mcm berkeyakinan je, ntah paham ke x. haha.

minat betol ngan hangeng ek?

rasenye mcm ki bum je yg x termasuk dlm ape2 pecahan, kan? a

Chazzie Fairuz said...

yep.. tapi he's the KING of CF! hahaha.. and he got tonnes of dramas in coming..

hehehhe...Chinese guys rule!! Sgt suka bila dia ckp. ckp korea cam ckp china, tapi bila ckp cina pon cam bunyik korea je..hehehh...

tp masa 1st time dgr interview diorang kat cina, dgn otomatik sy paham apa yg diorg ckp..tu yg cam terharu tu.. maybe sbb sama2 baru blaja mando..hehehh and yg paling best, diorang bergambar ngan fahrenheit!! hahaha..

p/s: sent your request =)