Thursday, September 20, 2007

Dogs, Dogs, DOGS!!

Hari ni, Nana nk bercakap ttg anjing. Sape yg x kenal anjing kat sini? Anjing bukan sebarang anjing, anjing yg beta nk perkatakan ialah anjing liar. Makhluk haram, berkaki empat, bile jalan lidah terjelir-jelir, air liur meleleh-leleh, suke menyalak2 dan mengejar org. ape? Korang x pnah tgk anjing mcm ni? Haaa, jemput lah dtg ke UIA Gombak, sini ade banyak anjing liar mcm nie.

Scene 1
Somewhere around last two months, Nana dah jalan kaki nk g bustand, lebih kurang 6-7 meter d hadapan Nana, berdiri seekor anjing.. Nana sgt takot, rase nye mcm jantung dah berhenti berdegup. Nana terpikir nak lari, tp kalau lari, 4 sure anjing gila tue akan kejar Nana. Nana undur ke belakang sket, then anjing tue terus lari ke arah Nana! Nana terus lari sekuat mungkin, masuk dlm blok, masuk smula dlm bilik dgn kasut skali, x sempat nk tanggal kasut akibat takut d gigit anjing.

Scene 2
Nana baru balik kelas fardhu ain, rase dahaga, teros menuju ke café. Igt nk beli fresh orange. Tetengok kt pintu café ade dua ekor anjing, mcm guard pulak. Nana pusing slow2 .. dan jalan g tempat laen. Takot anjing2 tue nampak Nana..

Scene 3
Nana baru balik dr shop, mase nk masuk blok, ade anjing kt pintu masuk .. seperti d scene yg sebelum nya, Nana berjalan slow2 ke arah laen ..

Honestly Nana benci sgt keadaan nie! Hidop dlm ketakotan, nk g café, shop memalam pon da takot, those haram dogs can b anywhere!! Kerap sgt Nana dgr anjing-anjing ni menyalak2 dan kejar sesiapa saje yg lintas dpn mate dorang. Nana tgk sorang sis tue, lari smbil nangis2 d kejar anjing. Dlm case lain, kawan Nana g toilet, kluar dr toilet je ade anjing dpan pintu toilet. Gile kan? Memang gile. Anjing2 ni makin pandai. Sebelum ni cuma org2 yg tinggal d ground floor mcm Nana ni je takot anjing. Skang anjing2 ni dah taw naek tangga, kacau org tingkat atas pulak. Hari2 boleh dengar org jerit, lari d kejar anjing. Senior Nana d mahallah (hostel) laen, lg dahsyat pengalaman die. Anjing ni pandai bukak pintu bilik, masuk, n duduk atas katil org. kebetulan org ni baru kutip pakaian die kt ampaian n letak atas katil. Habis la pakaian terkene anjing gile sekor nie. Setelah sumenye berjaya d settle kan, org ni malas nk samak pakaian die, die buang je. Bayangkan .. ANJING DI DALAM BILIK TIDUR PELAJAR PEREMPUAN??? Sume ni ngarut.. sgt2 mengarut! Makin mengarut bile kes mcm nie terjadi d UIA. Tindakan UIA? Well, they do sebarkan article mengenai bahaya anjing2 d campus .. that’s all. After three months Nana kt cni, baru dua hari lepas dorang tangkap anjing tue. Dngar cerita nye lah .. xtaw la bape ekor yg d tangkap, sbb ade lagi beberapa ekor anjing berkeliar dalam mahallah (hostel) Nana nie .. saket hati betol ..Utk pengetahuan korang, bukan setakat anjing ade dlm UIA nie, biawak ngan beruk pon ade. Nana bukan nk mengutuk UIA. Memula dtg Gombak, mmg Nana suke. Cantek .. learning environment yg sgt menarik. Paling suke library UIA!! Tp kemunculan anjing2, biawak2 n beruk2 nie .. xleh consider la ..

5 comments:

Senaka Ryu said...

tu la yg aku sakit hati ngan uia. mane datangnya anjing banyak-banyak ni

Hanna J. Potter said...

'haram dogs'??

dinda, ada ka dlm dunia ni anjing yg halal?

adehlah. awat ada anjing di uia ni? habih dak lagi tgkapnya?

tapi kan..nak tau dak, ada satu cara menghalau anjing tanpa perlu panggil orang-orang khas.

bersikaplah lebih teruk dari anjing! mesti anjing suma lari, kaki empat naik atas, mulut berbuih..aahahahahaah!

Zwa_N said...

ish ish..i bet mana2 tmpt,IPT mana pon ada anjing,xleh nafikan.yg xbestnye,anjing ada,tindakan tangkap anjing tuh bile la pihak bertanggungjawab nk buat.ish..biar je lah anjing tuh,makhluk tuhan gak,jd sabar lh bnyk2.

NaNa PynkFaery said...

haha, ye x ye. lupa pulal sume anjing memang haram. hee

NaNa PynkFaery said...

lupa pulak**