Thursday, December 24, 2009

Fangirling Tahap Ekstrim

Dah lama tak menulis, Nana kini ingin benar mengulas tentang fangirls di seluruh dunia yang semakin menjadi-jadi.

Di bawah ini Nana sertakan definisi fangirls oleh wikipedia.

A fan, aficionado, or supporter is someone who has an intense, occasionally overwhelming liking and enthusiasm for a sporting club, person (usually a celebrity), group of persons, company, product, activity, work of art, idea, or trend. Fans of a particular thing or person constitute its fanbase or fandom. They often show their enthusiasm by starting a fan club, holding fan conventions, creating fanzines, writing fan mail, or promoting the object of their interest and attention.

Jika para bloggers pernah melihat peminat-peminat artis K-Pop / J-Pop yang menjerit / squeal dan mengeluarkan bunyi-bunyian pelik hanya dengan menonton live performance artis kegemaran mereka di skrin komputer riba [kadang-kadang hanya dengan melihat gambar sahaja], tak perlu terkejut. Itu masih di tahap biasa.

Nana ingin mengulas tentang fangirls yang sudah sampai ke tahap luar biasa, tahap menggelikan. XD

Mangsa pertama kes fangirl-tahap-luar-biasa-lagi-menggelikan ini ialah Encik Taecyeon dari kumpulan 2PM.

TaecYeon Icon Pictures, Images and Photos

Encik Taecyeon telah menerima sepucuk surat daripada peminat setianya, dan surat tersebut amat menggelikan kerana ditulis dengan .. urm.. macam mana nak kurangkan tahap kegelian ni XD! Um.. ok! Dakwat yang digunakan oleh penghantar surat tersebut bukannya dakwat biasa yang kita gunakan setiap hari, tapi cuma boleh didapati sekali dalam masa dua puluh lapan hari. Still clueless? It was written with the fangirl's own blood. But not a regular blood you get from a paper cut - this was blood from her period with a sprinkle of pubic hair.

Di bawah ini Nana sertakan gambar surat yang menggelikan itu.

Image Hosted by ImageShack.us

English Translations :
I dedicate to Taecyeon my period blood letter
Ok Taecyeon, You cannot live without me
Sprinkled with a few strands of my pubes


Ya, bodoh, saya tahu. Para netizen kemudiannya mempertikaikan kesahihan sumber dakwat tersebut. Fangirl itu, khabarnya sangat berkecil hati lalu meng'upload' gambar yang SANGAT MENGGELIKAN sebagai bukti, dan Nana tak sanggup nak berkongsi gambar tersebut di sini. Serius bodoh.

Mangsa kedua kes-fangirl-tahap-luar-biasa-lagi-menggelikan ini ialah Encik Joon dari kumpulan MBLAQ.

Joon 8 by mikuen Pictures, Images and Photos

Kes ini, bezanya adalah punca dakwat tersebut. Fangirl tersebut mengelar tangannya sendiri dan menggunakan darah yang mengalir sebagai dakwat. Malah dengan penuh keperasanannya mengutuk fangirl di atas. Padahal, dua-dua pun tak berotak.

Di bawah ini Nana sertakan surat tersebut, beserta maksudnya sekali.

Image Hosted by ImageShack.us

Kedua-duanya bodoh, saya tahu.

English Translations :
"Lee Chang Sun (real name) don't forget me, you are everything to me. I love you. Remember that. Soojin"

Mangsa ketiga ialah Hongki [yang adorable] dari kumpulan FT Island.

Image Hosted by ImageShack.us

Pemangsa dalam kes ini mengelar jarinya untuk mendapatkan dakwat. Tiada kes keperasanan dilaporkan, tapi masih membabitkan tahap kebodohan yang sama.

Gambar ada di bawah, dan suratnya membawa maksud "Lee Hongki, awak tahu saya sayangkan awak, bukan?"

Image Hosted by ImageShack.us

Kesimpulannya, semua orang boleh minat dan suka sesiapa saja, tapi sila jangan sampai hilang kewarasan dan menjadi bodoh.

Sampai di sini sahaja ulasan Nana pada kali ini.
Jumpa lagi di ulasan yang seterusnya, :)

credits : allkpop

7 comments:

hanna said...

i know the story about taecyon oppa..
but others don't..now br tao!
aigooo..
what's wrong with all this girls..
kalau minat 2 x yah lah sampai mencederakan diri sndri..
ini da kira kes 'obsessed' sesgt ni..
drastik btl..
scary lah kak nana..

Luna said...

mana surat shinee?

itu baru fangirl sejati!!!

ButirStar said...

pergh!!
mmg bodoh la depa ni.

yg surat ditulis dgn darah period 2...x geli ke dia tulis pakai darah period tu...???

kaklong pun fangirl pada certain J-Pop band tapi xkn nk tulis surat sampai cam tu sekali

Anna J. Potter said...

hanna : ni namanya obses + bengong XD

q : gambar shinee tu? next post la sy letak, haha

kak long : mereka ini mmg lah kuang berfikir, kaklong XD

Max J. Potter said...

bodohnya!! guna period!???

mcm asshole saja perbuatan ini.

Jai said...

tak suka lihat darah... =p

nur azziantie shukri said...

fuh..fangirl yg gila agak triler..
serius...hilang kewarasan tull...