Monday, December 22, 2008

'Pynk HappinesS' Updated!

Hye bloggers!

Wah.. dah lebih sebulan Nana tak update Pynk HappinesS! Maklum la, xde internet kat umah, tak dapat la nak online. Banyak benda yang Nana nak tulis, semuanya dah d summarize!

BEBAN

Bloggers, tak dapat online adalah perkara yang sangat membebankan bagi Nana! Tak boleh update blog, frenster, myspace, on YM pun tak boleh, download video2 terbaru SHINee and FTI pun tak boleh, menyibuk di international forums for SHINee & FTI pun tak boleh.. sangat bosan!
Bila dah kembali ke UIA, means internet free di sana sini! Yang berbayar pun sentiasa available, maka Nana pun tersenyum gembira!

SEMESTER 2

Semester 2 dah mula! Nana sangat bersemangat! Harap2 semangat ni kekal dan tak hilang ditelan hari-hari yang berlalu [seperti semester-semester yang sebelumnya]. Tapi, semangat Nana pada kali ni berbeza. Sebab? Result final exam Nana untuk semester lepas sangat memberansangkan, boleh dikatakan result Nana yang terbaik sejak menjejakkan kaki ke UIA ni. Maka Nana sangat bersemangat tinggi dan berkobar-kobar untuk memulakan semester baru ni, dengan harapan dapat mengekalkan result yang comel itu. Bloggers, wish me luck ok!

Oh ya, kepada Cik Anis, yang selalu takut-takutkan Nana dengan mengatakan kedahsyatan Nana mendownload dan menonton video-video SHINee dan FTI setiap hari akan memberi kesan yang buruk kepada pelajaran Nana, Nana telah buktikan bahawa SHINee dan FTI tidak menganggu pelajaran Nana, yay me! [ala-ala London Tipton – The Suite Life of Zack & Cody] Ini bukan riak atau sombong, ok? Sekedar ingin sedarkan Cik Anis supaya tidak menakut-nakutkan Nana lagi di masa akan datang. Risau!

BEST NEWCOMER AWARD

Oh ya, SHINee had won the best newcomer award, thanx to MKMF 2008, and congratulations to the boys! Nana sayang kamu semua XD! Keep shining ya..

KAK NANI DAH KONVO

Nana juga nak ucapkan tahniah kepada Kak Nani, sebab dah tamat belajar, dah konvo, dah dapat kerja pun, kini seorang guru bahasa inggeris di Kolej MARA Kulim. Kak Nani, tahniah! Best of luck! Saranghae! Fina pun nak jadi macam Kak Nani jugak nanti, doakan adindamu ini ya?

ANAK-ANAK KUCING COMEL

Nak cerita lagi, Nana ada anak-anak kucing baru yang comel-comel.
Introducing, Aji & Eja! [Salji & Teja]

Mereka berdua ni, suka berlari-lari dalam rumah. Hari tu, pasu bunga Mak dah pecah dilanggar mereka!

Introducing lagi : Bob, Simba & Nala!


Bukankah mereka sangat comel? My favourite is Simba! Sangat comel~ Nana penah bagitaw Kak Nani dan Q-chan, “Satu-satunya makhluk comel yang sekiranya Nana disuruh memilih antara dia dengan Taemin, dan Nana terpaksa menolak Taemin adalah Simba!”. Haha XD! [ayat yang berbelit, harap maaf~]

SHINEE's AMIGO
Baru beberapa minit tadi, tatkala Nana and Q-chan sedang makan malam bersama-sama di cafe sambil menonton TV..

Q-chan : Agak2 dorang ade astro KBSworld x?
Nana-chan : Ade kot. Try la, 303.

Ada MUSIC BANK! Dan makan malam kami lebih bermakna setelah menonton SHINee's live performance, singing my fav. song, Amigo!


TAG

Kepada semua bloggers yang dah tag Nana, wait for a few days ok. Nana akan buat semua tag tu nanti!

Yang Happy,
Nana-chan

14 comments:

ImpErfectioNisAgiFt said...

1. Nasib kita sama......

2. Congrats kepada Kak Nani...

3. Anak2 kucing itu sgt adorable! I see now how u wud choose em over Taemin.. :)

4. Masih kenyang makan Shinee :)

NaNa PynkFaery said...

1. ya.. sama. tiada internet..
2. ^^
3. see? sangat comel kan?
4. nana pun over kenyang tgk shinee..

wanie sk said...

salam ziarah...

kucing2 yg bohot comel...hehe..

kalau nana gle korea n japan maybe..akak lak ske hindi..

do visit my blog ya..

hehe..owh ya..i was your GA classmate last sem

Violetz said...

Welcome backkk!!!
Lama x dgr fina membebel..
hehehehe...

Hanna J. Potter said...

woi~~!!! Chomelnya mogget, pandak, oren, semboq dan taik lalat domoi~!! haha. =) nama2 yg diberi olehku lebih memorable kan? lol. nnt kak nani amik gmbar thnk you JH dgn gif JH tu letak kat blog. =) selamat menghapdet blog!

Chagall said...

Hi fina! Welcome back! Aku still cuti tapi dah tak berapa hari lagi aku dah balik belajaq balik.

Tahniah buat Kak Nani! Hehehe...

Kucing-kucing anda sememangnya cute gebu n montel seperti saya (harapnya).

So, new sem; new spirit la...kan?

Aku pun baru dapat tau result. Alhamdulillah! Dengan banyak masalah haritu, semua dah ok and once again, Alhamdulillah....

Bye...

Chazzie Minho said...

congrats for your brilliant result. being a senior in this course, i gotta tell ya, K-POP never fails me in my study.. really...

and now, back in IIUM, one thing that I missed a lot is KBS WORLD! I know, we can watch shinee vidz online, but kat umah tv 49inci, lagi besar..nampak segalanya..hahaha.. *sigh* i missed KBSWorld and Vchannel Asia..

my cousin also got 3 new kittens and they are : super junior (sebab ni nama mak dia ahseng, nma kakak dia ahseng junior, so nama dia super junior *random*), shinee (sebab kaler kuning) and smash! hahaha...

semalam kat KBS ada semuanya from shinee, tvxq, smash, rain..huha~ and the repeat is tonight!! nak balik!!! (huh, kat umah ni jadual tv KBS semua hapal!)

good luck for this semester!

NaNa PynkFaery said...

2 kak wanie :
salam. ini kak wanie yang salu jalan ngan nana & sya g kelas tu ek??

2 violetz :
fina akan mula bercerita lagi mulai hari ni! hehe

2 kak nani :
haha, nama2 apa tu. utk si bob, simba dan nala, depa ada gelaran yg lebih pendek. 'tiga semboq', XD!!

sila lah amik dah letak d blog anda!

NaNa PynkFaery said...

2 ace :
aik, dah jadik chagall pulak? apakah maksudnya? ye, kucing2 itu sumanya montel dan gebu spt anda, hehe. dah nak abeh cuti ka?

2 chazzie :
"K-POP never fails me in my study.. really..." <-- ini sangat inspiring XD! hehe

tawu x pe, tgk kat umah, tv besau, quality jangan cite ah.. besh tgk kat tv.

dahsyat nye ur cousin, suju, shinee n smash skalik bela! jeles!

wanie sk said...

jln ngn nana??maybe la..hehe..yg rushing2 tu..akak duduk blakang nana time nana ddk dpn skali tuh:P

thanx 4 linking me...i'm gonna link u too=)

DORKISTIC!design said...

kehkeh..kitorang yg ngade2 bagi sbb masa 1st time si ah seng tu pindah anak dia, kitorang tgh tgk music bank..hehehe..

hmm..sebulan xg shinee.net..camna la rupa diorang skrg..

NaNa PynkFaery said...

2 wanie sk :
alamak.. yg mane ek..
kak wanie ade fenster x?

2 chazzie :
hoho, td nana dah g. tatawu nak tekan ape, banyak sgt! gambar, videos sume banyak update. dah tgk kejayaan project shinee wonderland kite? comel!!

EmcEE_SubZeRo said...

salam.


1. tahniah kpd krn nana brjaya kmbali online
2. tahniah juga kpd kak nani krn sudah konvo.
3. tahniah kpd nana krn mmpunyai anak tushing (kucing) yg sngt chumel
4. semester baru = azam baru = pointer baru

NaNa PynkFaery said...

2 azeem-kun :
tq atas semua ucapan tahniah anda!