Sunday, March 30, 2008

Mawi

D cni, nana ingin mengulas sdikit tentang pemenang ABP 08 smalam, xlain x bukan, Mawi. Kawan Nana punye la x puas hati. Dia kata kalau juri yg buat kputusan, mesti Mawi kalah. Mesti CT nurhaliza yg menang! Ct yg paling layak, sbb die memang hebat, berbakat! “Menyampah tengok Mawi!”. Lalu dia mula mengutuk Mawi hampir dua jam x henti-henti.

Haih .. kawan2, adakah kawan2 stuju dgn pendapat die ni?? Nana sgt lah x stuju. Sebelum kawan2 teruskan pembacaan, Nana nk tegaskan ape yg Nana akan tulis bukan bermaksud Nana suke Mawi, atau Nana xsuke ct nurhaliza. Penulisan d bawah ni adalah berdasarkan LOGIK akal.

Dah nama pun anugerah bintang POPULAR, buat apa nk pakai juri? Juri ni keje die menilai bakat, menilai kualiti. Nak ukur populariti, kene ikot peminat la. Dah peminat Mawi lebih banyak dr peminat ct, dah peminat mawi paling banyak d msia ni, dah cukup utk buktikan Mawi la yg paling POPULAR d msia, mesti la Mawi yg menang. Bintang popular, ok? Bukan penyanyi lelaki terbaik. Agaknya kawan Nana ni xberape faham dgn maksud “popular”.

Pakai juri, ape kes ni?? Juri ni, xkira sehebat mane pon, bile lawan dgn peminat Mawi dah sure kalah. Dari zaman Mawi dlm AF lg, tetiap minggu die kene kutuk. Kaku la, kayu la, lupa lirik la, xpenah sekali pon kritikan2 ni memberi kesan pada para pengundi. Kesimpulannya, juri-juri dan para pengkritik bidang seni yg kononnya hebat, yang tahu menilai kaca dan permata, xada apa2 kepentingan pada Mawi. Mawi terus dpt dwet, para juri, pengkritik dan pengutuk gigit jari. Dah org suke Mawi, juri ni kate ape pon org tetap suke jugak. Xpayah la nk bising CT xmenang, dah memang satu Msia taw kehebatan populariti Mawi ni. Kutuk Mawi mcm mana pon, xsusut dwet die, xhilang anugerah ABP dia tue. Xde sape nk dengar. Jadi, tolong jgn cepat melatah. Mawi menang, atau CT kalah, xberi ape2 keuntungan pd kita.

Sekian, terima kasih.
.:: Nana ::.

14 comments:

kanashimi said...

whoaa, bagos, bagos.
aq stuju banget sama kamu.
mmg xade faedah ngutuk org nie.
aku tau mmg artis sume ni xade yg baik. tp bila kita ngutuk diorang, automatik kita ni dapat dosa. buat apa masuk nraka kerana org2 ni? tak berbaloi.

anyway, aku suka penulisan kau.

Aamir said...

yarp ... sy stuju dgn kak ... wlaupon sy x minat lgsung dgn mawi ... tp biaq p la dia mnang ... lgpon dh org pkat undi dia ... nk buat cmna ...

p/s dh pindah blog ... kt sini
http://aarchkaiser.ilyfe.net

NaNa PynkHappinesS said...

2 kana :
ye betol tue.
xperlu kite masuk neraka krn org2 bgitu.

2 aamir :
asek stuju je kamu ye?
macam tue la adik akak! haha.
k, akak dah update ur link!

Aamir said...

ala dh btol ... x salah kn klau stuju ... :D

tenkiu2 ... nnti sng2 mai mlawat ...

NaNa PynkHappinesS said...

akak dah g mlawat pon!

ImaginE said...

adeyh...lagi satu event yg membosankan...menyampah ngan pengacara yg perasan best...huhuhu

setau saya la kan...fauziah ahmad daud waktu mula2 pakai tudung dulu neh...agak labuh jugak tudung dia...

tapi sekarang pa jadi???

NaNa PynkHappinesS said...

betol wawa!!
itu, lupe pulak nk sentuh.
mmg pengacara perasan best,
dan tudung maken lama, makin singkat
hingga menampakkan leher.

Aamir said...

yarp ... btoi kata wawa tu ... cmuih btoi tgok ogy la ni ... masa dia blik mekah dlu nmpk baik ja ... la ni mcm satu kompeni dgn mama rina ... hahaha

Hanna J. Potter said...

juri mana buleh menentukan sapa popular...depa pun org tak kenai sapa. b****! apalah...

EmcEE_SubZeRo said...

tugas juri dlm rncangan realiti tv (sprt AF + Msian Idol atau yg sewaktu dgn undian SMS) adalah hnya utk mmperbetulkn dan mmberi komen kpd persembahan peserta. ia tidak akn mempengaruhi keputusan program tersebut. caya x? mawi kna kutuk teruk dgn juri, tapi still dia dpt peserta terbaik + vokal terbaik. nape tu? AFUNDI MAWI. wakleww

Zwa_N said...

haiz....tu la dia..org..kdg2 ada yg paham..ada yg x..btw...nice banner kt atas tu..walaupon xberapa berkenan sbb gamba laki XD

hahahah..jgn la mengamok lak...k la...btw..sry lama xon9 blog ni..beta bz nk on computer tgk apa pn xingt..so maaf la..jgn merajuk ye...blerghh..bye bye =)

e-zul said...

WORLD!

*lame x dgr prkataan ni*

NaNa PynkHappinesS said...

2 hanna j. potter :
ya mmg, juri mmg xpayah menyebok, sbb depa pon x dikenali. bising saja.

2 aamir :
haha, dy sama ngan mama rina ke??

2 emcee :
xleh afundi mawi dah, dah smpai af6 dah skang nie, hehe.

2 wu-chan:
world!!

Vinho said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Vinho, I hope you enjoy. The address is http://vinho-brasil.blogspot.com. A hug.