Sunday, March 23, 2008

Masa utk berjihad!!

Readers, Nana dah mula final exam .. Jadi Nana akan jadi sgt bz. Xsmpat nk menulis lagi. Tadi Nana g melawat blog kak nani. banyak entry baru, sume best2 (tgk la sape adik dy kan~)

Pagi td, pukul sembilan, sepatutnya Nana ade exam utk Bahasa Melayu Lanjutan. Kol 8 lagi Nana n Syasya (my bestfren) dah gerak k center UIA. Nana x sempat tgk venue, Syasya pulak dgn yakinnya berkata "main hall, nana!". Lalu kami pon menuju ke main hall. Cari .. jumpe la seat kami. Spt semester2 yg lalu, Nana mmg suke curi tgk soalan.

Mata Nana mula memerhatikan soalan .. alamak? Ape bende ni?? Terangkan ciri-ciri surat kiriman rasmi dan wawancara? permasalahan audiens? Isy .. Nana dah habeskan satu buku smalam, xde jumpe pon pasal surat kiriman rasmi n wawancara nie..

Syasya dgn penoh yakinnya berkata lagi : Surat kiriman rasmi ni, kene sign seblah kiri. atas skali alamat kita, pas tu letak garis panjang. Pas tu, letak alamat penerima. Perenggan satu x ada nombor, mula dgn nombor dua ... bla bla ..

Tetibe muncul la seorang gadis, dy kate tempat yg Syasya duduk tu tempat dy. Syasya pon mula kalut. Tetibe, muncul la lg seorang gadis, dy kata tempat Nana ni, tempat dy pulak. Nana pon dgn muka x bersalah berkata : ye ke? tgk slip exam awak.

Gadis itu pon menunjukkan slip nya, tertera dgn jelas, 264 Main Hall CAC. Nana pon terus taw apa masalahnya. Office la ni, silap print! Macam mana leh ada dua manusia duduk satu kerusi exam. Dengan penuh keyakinan, Nana pon berkata : Kita kena wat report nie *sambil mengeluarkan slip Nana, dan tertera d situ, 264 Banquet CAC*

Haha .. nasib baik si gadis itu tidak marah. Lalu Nana n Syasya berlalu ke Banquet CAC!

Readers, final exam Nana akan tamat pada 6 April 2008. Skarang Nana dah kena mula berjihad, doakan Nana, ya? Lepas tu, Nana boleh balik rumah!!

5 comments:

Nining Ngadimun said...

nana!!!
haha.. pe kes plak nih..
seb baik xstart xm lgik tyme tuh..
hee.. cumell

gud luck finals nana! chaiyok!

Hanna J. Potter said...

apa???!! adindaku salah venue? malah ingin membuat repot pula? ini sungguh memalukan!

NaNa PynkHappinesS said...

2 nining :
ha ah, tawu x pe.
seb baik x start g.
kalo x.. haih~~

2 k.nani :
tue la, dah la silap, nk buat repot pulak. hee

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

aa. ades. rsa mcm klakar. tp xsmpai hati nk ketawa. kamu mmg comel. dgn konfidentnya 'office silap print nihhh' 'mana bley 2 org 1 seat' dan yg paling x tahan 'jom g wat repot kat office' omg. adey.

anyways, gud luck in your finals (even though you dont need one XD)

NaNa PynkHappinesS said...

2 en, beliau :
ye, sy mmg comel, hehe. sy mmg slalu bercakap dgn penoh keyakinan. smapai mende salah pon berkeyakinan jugak.

tq ye!