Monday, October 1, 2007

beli cd ..

Last week, one of muh fwen named Syasya .. dah alami her first “blind date” because of me. Haha. Cerita nya mcm nie, beberapa hari seblom kjadian tue berlaku, Nana terbaca satu iklan ni, dia jual cd anime. Dlm list kt iklan tue, ade la “Yakitate!! Japan”. Nana yg sgt la berminat nk tgk anime nie pon teros simpan number yg die bg kat situ. Pada petang ny, Nana pon berbalas sms la dgn number 2. Berikut Nana sertakan kronologi sms d antara Nana dan penjual anime tue. Seblom korang bace kronologi ni, Nana nk gtaw bhw d UIA, “brothers” = siswa, n “sisters” = siswi. Penggunaan ni sgt la meluas, sjak d PJ lg. d ingatkan, kronologi ni berdasarkan ingatan Nana, bukan 100% tepat (Nana dah delete sume sms tue..)

Nana – Salam. Got ur number at e bustand infront of IRK Kuliyyah. Interested in Yakitate.
Penjual – Salam. Yakitate ada 70 episod, high quality, sy amik rm12 je.
Nana – rm12 .. ok jugak. Macam mana nk bayar?
Penjual – You ni sis ke? Kalau you ni sis, kte kene jumpe kat memane la. Takkan la sy nk g mahallah awak pulak kan? (mahallah = hostel)
Nana - *Mase ni baru Nana taw yg si penjual anime ni lelaki rupanya. Alamak, malas la pulak nk jumpa kat sane sini…* yep, I’m a girl. Xde service penghantaran ke mahallah ke?
Penjual – dulu ade, skang dah xbuat service tue lg. U nak x?
Nana - *malas nk jumpe lelaki ni* xpe, saye pk dulu ye. Nnt sy sms awak lg.
Penjual – ok, nnt nak beli, gtaw saye.

Nana malas nk g jumpe die, so I decide xnak beli lah. Keesokan nye, Nana cite ngan sya2 ttg sms2 tue. Sya2 kate kalau Nana malas nk g amik kt brother tue, sya2 leh tolong amik kan. Wah, berseri2 muka Nana!! Lalu Nana pon sms brother penjual anime tue, ckp Nana nk beli. Kita org pon set la tarikh dan tempat. Konon ny nk jumpe kat library, level 2.

Bila sampai hari dan waktu yg d tetapkan, brother ni x nampak batang hidung pon. Nana dah malas, Sya2 pon malas nk menunggu. Nana sms dia dua kali, tp die x balas. Nana igt, die dah lupe dgn business tue. Mase Nana dan sya2 dah nak balik, tetibe die sms “Sorry sis, baru abes kelas. Jumpa kol 11.15, saya akan berdiri depan information counter dekat brothers’ reading area”. Nana dan sya2 pon terkulat2.. mane ade counter dkt brothers’ reading area. Merapu ke penjual anime ni?? Sya2 pon berpura2 guna OPAC, sambil berkata “sms la die, ckp “She’s using the OPAC”. Nana terus gelak dengar ayat sya2. Kalau Nana sms brother tue yg kawan Nana tgh tunggu die kt OPAC, maksudnye Nana mmg ade dgn sya2. Mesti la penjual cd tue pelik, dah ade kenape x amik sendiri? Kenape suro kawan amik kan? Sya2 pon gelak dgn Nana pas tue. Nana sms lg, “awak kat mane?”, dan die pon balas “I’m at the elevator”. Skali lagi Nana dan sya2 terkulat2.. elevator kat mana?? Nana sms lg, “elevator kat mana?”, n dia balas “saye dkat lif”. Nana pon suro sya2 g kat lif, sya2 dgn muke bebal ckp “xde org pon kat lif, Nana!”, memang kelakar abes tyme. Last skali, Nana pon call die. Die jwb “Helo Nana, sy kat tangga sebelah lif ni”. Aduh .. suke2 hati tuka tempat. Pening Nana ngan Syasya. N die gtaw name die, Jefri. Sya2 pon g la kt tangga seblah lif, n there he is. Dorang mula la bcakap, Nana pulak sembunyi tepi lif, nk tgk muke die. Kulit cerah, mata sepet mcm cina, agak comel la. Mesra jugak. Lepas dwet dan dvd bertukar tangan, die pon beredar. Spanjang perjalanan Nana ngan sya2 dr library g ke bus stand, kami gelak x henti2. Xtaw ape yg lawak sbenanye. Then jefri sms Nana, ckp die dah bg dvd kat kawan Nana. Kami berbalas sms tiga empat kali. Die kate die budak Engine. Lain kali nk beli, die bg murah kat Nana. N kalo nk ape2 anime, request je, die akan carikan. Jadi .. Nana dah dpt kawan baru, Jefri ^^.

3 comments:

Zwa_N said...

waHahahaHAHah!!tau tau,kelaka abeh cite tu..sou gelak xberenti..hehe..tu la kan,nk beli cd pon merata kena pg..huhu..kalo dia bg murah,bole a join sekaki,ato pon utk sister je tuh..?hehehe..

NaNa PynkFaery said...

sume boley kot. xkan la sister aje .. hehe

e-zul said...

haha..splendid! :)