Saturday, November 1, 2008

Exhausted

I’m in the middle of my final examination. Tiga paper dah lepas, tiga hari berturut-turut (Oct 29, 30, 31). Nana rase otak Nana dah exhausted, tahap maksimum punya exhausted.

The last paper (antara kedahsyatan bertiga itu) is Bahasa Melayu Kerjaya. Sebaik sahaja melangkah keluar dari examination hall, Nana terus ke CC dan online untuk menghilangkan kelenguhan otak Nana. Mendownload apa-apa yang patut. Kangen banget sama Shinee and FTI ^^. Dah habis online, Nana gi bilik Mama pulak. Mama (actually her name is Marina) menjalankan business sewa cd/dvd, maka Nana pinjam tiga movie (one of them is ‘Detective Q’, tahap menariknya biasa-biasa saja), dan malam tu jugak Nana habiskan menonton kesemuanya, dan tido around 4am. Keesokkan harinya, online lagi. Download lagi SHINee and FTI. Pas tu gi bilik Mama, pulangkan para movie yang d pinjam semalam. Pinjam dvd j-drama pulak.. titled ‘Hotaru no Hikari’. Sangat best! (Takkan la tak best pulak, ada Naohito Fujiki tu…)

Nana mula menonton Hotaru no Hikari dari pukul 12 malam… straight sampai 6.30 pagi.. pas mandi dan solat, pukul 7pagi baru Nana tido.. (begitu buruk sekali perangai saye..).

Nana bangun kol 11.20 tgh hari tadi. Pening-pening lagi ni... Nana baru sudah menyusun nota-nota untuk subjek Drama and Creative Thinking. Dua hari dah berlalu dengan buat keje-keje tak akademik, skang kena mula buat revision balik. Nov 4, Drama. Wish me luck, ok!


HOTARU no HIKARI



Hotaru works for a famous interior design company. It's a glamorous job but Hotaru's private life is totally the opposite of glamorous. She lives alone, and when she isn't working she's mostly lazing about her rented house in training wear. She's not interested in men. In fact, she isn't interested in anything. "I'd rather lay around than fool around," is her motto.


Her landlord is a bar owner, and one day his son, who has just separated from his wife, comes to inspect the rental property, not knowing that someone is living there. He is shocked at the mess, but not as shocked as Hotaru. He turns out to be her boss, Takano.



Ayase Haruka as Amemiya Hotaru

Fujiki Naohito as Takano Seiichi

Kato Kazuki as Teshima Makoto

10 comments:

♥ NANA ♥ said...

Detective Q live action ke anime?? nak pinjam jugakkkkkkk ^^

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

oh oh. dh abis final? hohoho.

berita baik! sy xde final. wakakkakaa. maaf ye nana-chan. haha

tp diganti dgn hands-on test pada hari esk! automotive tech. ohoho. habis la beta.

myadlan said...

wah.. baru prasan da tukar header..

best ke citer ni? mls plak nk download. citer2 omputih pun tak abes lg donlod.. tp sebab awek tu blakon designer yg cun, nk try la tgk.. hehe

NaNa PynkFaery said...

2 kak nana :
live action ^^, hehe

2 azeem-kun :
w'salam.
belom abes, last paper this nov 9.
wish me luck!

n good luck in ur .. uh.. hand-on test (apakah itu~)

2 adlan :
ye, da tukar ^^.

cite dy kelakar ^^, mmg best.
ayase haruka mmg cantik!

♥ NANA ♥ said...

ala...mane pinjam gakuen Q tu...akk penat la tggu kt tenet...lambat.....nk tgk terus cd....huhu~

sewa ke? *wat muka comel ahaha~*

♥ NANA ♥ said...

(rase td dh post comment tapi mcm ade prob huhu..tak larat nak taip balik. esok la sambung ^^)


...mane pinjam cd gakuen Q tu (**,) nak sewa/pinjam jugak ^^

ButirStar said...

first of all...ganbatte kudasai.

korang busy study, kaklong plak busy marking paper bebudak exam. as usual (essay) ada jugak yang tak paham soalan then mula la jawab ntah apa2.

soalannya: how to improve the lack of cleanliness in public places in Malaysia.

ada jugak yang tak paham 'the lack of', ada yang tak tahu 'cleanliness n public places'

ImpErfectioNisAgiFt said...

Kamu... before abes exam saya maw rompak kamu... N, maw Verdigris Deep kay? :)

x0x0

NaNa PynkFaery said...

2 kak nana :
nana pinjam ngan kawan.
dy kat mahallah maryam.
kak nana kat mane ^^?

2 Q-chan :
baik! sila lah dtg merompak!

NaNa PynkFaery said...

2 kaklong :
eh, tataw maksud cleanliness?
ish..kalau maksud 'public' pon tataw, bahaya tu~