Friday, July 13, 2007

Ta'aruf Week yg sgt memenatkan!

July the 13th. Today is the 13th day.. well, 1 july yg lalu, Nana dah tiba di IIUM Gombak. Setelah setaon menjadi pelajar CenFOS IIUM PJ, akhirnya Nana smpai jugak ke maincamp IIUM di Gombak. Bangga? Yes, boleh la di katakan. Description .. IIUM is large and great. N beautiful too. Ape yg Nana akan igt sampai mati, ialah keletihan yg teramat sgt yg terpaksa di tanggung sepanjang Ta’aruf week (also known as orientation). Ntah bape puluh kilometer terpaksa Nana berjalan setiap hari slama lima hari berturut-turut. Penat nya, sakit nya kaki, melecet nya kaki ni Allah je yg tau. Pada hari ketiga, Nana letih sgt2, sampai Nana rase, dah smpai limit, dah x leh bjalan, dah x de energy. Tp Nana paksa diri jugak untuk ikot programme taaruf tue .. hari ke4, skali lg Nana rase yg Nana dah smpai limit, dah xde energy lg. dan skali lg jugak, Nana paksa diri terus kan taaruf week.

Hari ke5 .. God .. xcukop ngan bjalan, kene check out temporary mahallah (mahallah = hostel), n g check in permanent mahallah. Apalagi, bermula lah kisah duka hidup Nana. Beg + brg2 Nana yg lain, sume lebih kurang 6 beg + beg plastik. Penatnye nana bawak turun sume barang Nana dr tingkat 4, heret ke luar Mahallah Nusaibah, tunggu bas tengah2 panas, angkat barang naik bas, g Mahallah Halimatus Saadiah pulak, bwk turun barang, heret ke blok B. Nasib baik dpt ground Floor, Nana sgt bersyukur x perlu naik tangga lg. Nana jugak sgt2 berterimakasih dgn abg2 committee yg tolong Nana angkat beg2 Nana. Allah je yg dpt balas jasa baik korang.
Ttg permanent mahallah, mostly kawan2 yg same course ngan Nana (BENL), sume nye di tempatkan kt Mahallah Maryam. Nana je sesat masuk Mahallah Halimatus Saadiah. Rupa nya, ape yg terjadi ade hikmah ny. Bilik Nana di Haleemah boleh di katakan mewah jugak le. I have a compartment for my self. 1 kipas siling, satu meja study, rak buku, katil, wardrobe, n compartment Nana jugak bertemakan pink, kaler fav Nana. Kawan2 Nana kt Maryam pulak, sume masuk bilik transit. Satu compartment dua org, kipas kecik, katil double decker, 1 wardrobe kne share dua org. berbanding dgn dowrang, kehidupan Nana sgt selesa. Jadi nana sgt2 bersyukur pada Allah.

Ok lah, utk hari ni cukop la stakat ni. Lain kali, Nana akan tulis lagi. Assalamualaikum.

2 comments:

myadlan said...

saje nak baca first post nana. da setahun da kat UIA ye. first post pasal taaruf. kira da masuk UIA baru tulis blog ke?

NaNa PynkFaery said...

actually, nana mula blogging masa form 4. tp, nana dah x guna blog tu. dah terbiar~ hehe. Pynk Happiness mmg wujud lepas masuk Gombak ^^!